Turkish Airlines boekt 1,35 miljard TRY winst over eerste halfjaar

Turkish Airlines heeft haar geconsolideerde jaarrekening over de eerste 6 maanden van 2015 gerapporteerd aan Borsa Istanbul (BIST). Vergeleken met de eerste helft van 2014 steeg de omzet van Turkish Airlines met 9,2 procent, tot een totaal van 12 miljard 303 miljoen TRY. Tevens maakte Turkish Airlines een operationele winst bekend van 524 miljoen TRY, een stijging van maar liefst 68 procent ten opzichte van 2014.

Turkish Airlines

Turkish Airlines

In de eerste zes maanden van 2015, een periode met sterk fluctuerende brandstofprijzen en valutaschommelingen, verzesvoudigde de nettowinst in vergelijking met dezelfde periode van 2014. Dankzij haar gediversifieerde schuldstructuur en een dynamisch risicomanagement boekte Turkish Airlines een nettowinst van 1,35 miljard TRY.

Turkish Airlines realiseerde een capaciteitsstijging van 10,1% (available seat km) in de eerste helft van 2015 en vervoerde 28,5 miljoen passagiers op 212.000 vluchten met een bezettingsgraad van 77,8%.

 

ZIE OOK: Turkish Airlines voor de vierde keer beste luchtvaartmaatschappij van Europa

 

In 2015 werd Turkish Airlines voor de vijfde keer op rij gekozen tot “Beste Luchtvaartmaatschappij van Europa”. De Turkse luchtvaartmaatschappij vliegt naar 50 binnenlandse en 230 internationale bestemmingen, een totaal van maar liefst 280 bestemmingen in 110 landen. Haar vloot is een van de jongste ter wereld en bestaat uit 290 toestellen waarvan 69 wide body, 212 narrow body en 9 vrachtvliegtuigen inclusief 23 nieuw toegevoegde toestellen in 2015.

 

 

Ondanks sterke concurrentie van ‘s werelds toonaangevende spelers heeft Turkish Airlines, uit Turkije, haar wereldwijde marktaandeel in het afgelopen decennium verdrievoudigd, continueert zij haar winstgevende en duurzame groei en wint zij nog steeds marktaandeel.

Comments are closed.