Londen ontdekken in de voetsporen van James Bond

Londen heeft altijd een bijzondere rol in de Bondfilms gespeeld. Om de release te vieren van de nieuwe 007-film Spectre, die op 29 oktober in de Nederlandse zalen komt, onthult British Airways haar (00)7 ultieme tips die je de Britse hoofdstad door de ogen van James Bond laten zien.

Mayfair James Bond

Mayfair James Bond

001 Wandel in 007’s voetsporen…

Tijdens een exclusieve Bond-stadswandeling krijg je meer dan 10 locaties in Londen te zien die een rol in de 007 films gespeeld hebben. Kijk waar Daniel Craig door de straten van Whitehall liep tijdens de beroemde Skyfall (2012) achtervolgingsscene en bezoek de Universal Exports kantoren uit The Living Daylights (1987). Natuurlijk zou de 2,5 uur-durende Bond-wandeling niet compleet zijn zonder ook voorbij de hoofdkwartieren van de Geheime Dienst Mi5 en Mi6 te lopen!

 

ZIE OOK: Londen is de échte culturele hoofdstad van Europa

 

002 Bewonder de iconische Bond-auto’s

De Bond In Motion tentoonstelling in het London Film Museum is de grootste tentoonstelling van echte Bond-auto’s ooit. Zelfs wagens uit de splinternieuwe film Spectre (2015) kan je hier bewonderen. De Aston Martin DB5, Goldfinger’s Rolls-Royce Phantom III (1964) en de Lotus Esprit S1 Submarine uit The Spy Who Loved Me (1977) zijn enkele eyecatchers. De tentoonstelling zet ook de bizarre Bondvoertuigen zoals 007’s Citroën 2CV en de Crocodile Sub in de kijker.

003 Ga op een Bond-stijl-bootritje op de Theems

De bekende rivier Theems is in vele Bond films te zien, zoals bijvoorbeeld The World Is Not Enough (1999) en Spectre (2015). Ga op een ruige rit langs woelige wateren op een rib-boot en voel je als een spion op geheime missie – ook dankzij de Bond muziek op de achtergrond – terwijl je richting het oosten van de stad slingert! Tijdens de adrenaline-rit zal de gids je met fascinerende anekdotes en waargebeurde verhalen over het leven en de tijden van Bond-auteur Ian Fleming en de geschiedenis van de Britse Geheime Dienst vertellen.

 

 

004 Drink je Martini ‘shaken, not stirred’

Dukes Bar in het Dukes Hotel in Mayfair was de lievelingsbar van Bond-auteur Ian Fleming. Sommigen zeggen dat hij hier de inspiratie voor 007’s beruchte uitspraak ‘shaken, not stirred’ opdeed. De bekende zin stond al in zijn roman Diamonds Are Forever (1956), maar pas in Dr No uit 1958 spreekt James Bond de quote ook echt zelf uit. Vandaag de dag krijg je in Dukes als eerbetoon aan de auteur zelfs een speciale Martini, de ‘Fleming 89’ geserveerd. Cheers!

005 Rij een Aston Martin als een echte geheim agent

Niet alleen mag je als de echte Bond met een Aston Martin V8 Vantage rijden, je mag ook het gaspedaal helemaal indrukken op het legendarische Silverstone Formule 1 circuit! Op maar slechts een uurtje rijden ten noordwesten van Londen Heathrow zal je van elke seconde van de acht ronden in de 4.5 liter V8 genieten!

006 Wandel op het dak van de O2 Arena…maar val er niet vanaf zoals Bond!

In The World Is Not Enough (1999) viel James Bond, gespeeld door Pierce Brosnan, vanuit een luchtballon op het dak van de O2 Arena. Bezoekers van de Arena kunnen op een minder gevaarlijke manier genieten van het adembenemende panorama tijdens een wandeling op het dak van het iconische stadion. Uitgerust met speciale laarzen, pak, harnas én bevestigd aan de gigantische loopbrug mag je met de gids mee naar de top.

007 Bewonder gadgets van échte James Bonds

Het Imperial War Museum in Londen herbergt een permanente tentoonstelling over de ongekende wereld van spionage, geheime operaties en het werk van de Special Forces van Groot-Brittannië. ‘Secret War’ toont vele, voorheen geheime, objecten aan het grote publiek. Onder de gadgets die door échte ‘Q’s’ gecreëerd werden, zijn bijvoorbeeld een radio-koffer en een pijpkompas. De tentoonstelling geeft interessante inzichten in het werk van echte geheimagenten en legt gedetailleerd uit hoe bepaalde geheime operaties gepland en uitgevoerd werden.

British Airways vliegt dagelijks 19 x vanaf Amsterdam naar de belangrijkste Londense luchthavens, London Heathrow, Gatwick en City Airport. Daarnaast wordt ook 5 x per dag vanaf Rotterdam The Hague Airport naar London City Airport gevlogen.

Ideaal dus om er voor een weekendje tussenuit te gaan op een geheime missie naar Londen!

Comments are closed.