Top 10 herfstactiviteiten in Valencia

Terwijl hier in Nederland de dagen alweer korter worden en de herfst zijn intocht maakt, is het in Valencia nog heerlijk genieten van een lunch op een zonnig terras of een drankje aan het strand. Met temperaturen boven de 20 graden en allerlei leuke evenementen en activiteiten is Valencia de perfecte citytrip-bestemming voor in het najaar. Van een gezellige paella cursus tot het bijwonen van een internationaal tennistoernooi: zie hier de top 10 van leukste herfstactiviteiten van Valencia!

Sinaasappels in Valencia

Sinaasappels in Valencia

1. Shoppen in de hippe wijk Ruzafa

Behoefte aan een nieuwe garderobe? Ga shoppen in de trendy wijk Ruzafa. Hier geen grote modeketens maar gezellige boetiekjes en vintage winkeltjes. Daarbij zijn er genoeg hippe cafés en restaurants én vinden hier in het najaar twee muzikale festivals plaats; Bucles Circuito en MUV! Festival.

2. Bezoek een tenniswedstrijd tijdens Valencia Open

Van 24 oktober tot 1 november vindt het jaarlijkse tennisevenement Valencia Open plaats. Tijdens dit toernooi spelen de beste tennissers uit de hele wereld en is het in de stad gezellig druk met tennisliefhebbers die het spektakel komen bijwonen. Leuke bijkomstigheid: het toernooi vindt plaats midden in de iconische Stad van de Kunst en Wetenschap.

 

ZIE OOK: Valencia in vogelvlucht

 

3. Zelf de authentieke Valenciaanse paella leren bereiden

Paella komt van oorsprong uit Valencia. Reden te meer om dit heerlijke Spaanse rijstgerecht een keer te eten tijdens een bezoek aan Valencia. Maar nog leuker is het om de authentieke Paella Valenciana zelf te leren maken. Het kan bij de paellaschool Escuela de Arroces y Paella Valenciana.

4. De Afrikaanse sferen opzoeken in het Bioparc

Alleen of met het hele gezin, de dierentuin van Valencia is zeker een bezoek waard. Het prachtige Bioparc heeft vele Afrikaanse dieren die allemaal rondlopen in hun eigen leefomgeving. Daarbij hebben de verblijven van de dieren geen visuele afbakeningen waardoor het net lijkt alsof je door een safaripark in Afrika loopt.

 

 

5. Varen door natuurpark Albufera

Naast alle drukte in de stad is het heerlijk om even tot rust te komen op een boot in het prachtige natuurpark Albufera. Hier ligt het grootste meer van Spanje met unieke vogelsoorten, planten en bloemen dat omringd wordt door rijstvelden waar de authentieke paellarijst wordt verbouwd. Het natuurpark is te bereiken met de auto, de bus en zelfs met de fiets!

6. Dineren bij een Spaans sterrenrestaurant

Van 19 tot 29 november vindt de Restaurantweek van Valencia weer plaats. Allerlei restaurants door de hele stad doen mee aan Cuina Oberta waarbij speciale menu’s worden aangeboden voor hele speciale prijsjes. Ook een aantal sterrenrestaurants doen mee aan dit evenement. De perfecte kans om je een keertje te laten verwennen bij een van de beroemde toprestaurants in de stad.

7. Genieten van een drankje aan het strand

Zelfs in het najaar is het nog goed toeven aan het strand in Valencia. Geniet na een strandwandeling van een koud drankje of een heerlijke lunch in de zon bij een van de gezellige restaurants aan de boulevard met uitzicht op zee.

8. Wandelen door de historische stadskern

De oude stadskern van Valencia zit bomvol historie met prachtige oude Romeinse en Arabische gebouwen, smalle steegjes en gezellige pleintjes. Om er zeker van te zijn dat je geen bijzondere highlights mist tijdens je wandeling is er een speciale stadstour door de oude stadskern.

9. Alles leren over wetenschap bij het Príncipe Felipe museum

Het motto van het wetenschapsmuseum Príncipe Felipe is ‘verboden niet aan te raken’. Dit interactieve museum bevindt zich in het meest iconische gebouw van de indrukwekkende Stad van Kunst en Wetenschap en biedt allerlei gave tentoonstellingen en activiteiten omtrent wetenschap en technologie.

10. Langs de leukste winkeltjes en cafeetjes struinen in Mercado Colon

Deze gezellige overdekte markt is een van de mooiste modernistische gebouwen in Valencia en is daarom ook uitgeroepen tot Nationaal Monument. De markt is geen traditionele voedselmarkt, maar getransformeerd tot een hal met allerlei leuke cafeetjes, restaurantjes en winkeltjes.

Comments are closed.