Stoet Londense vouwfietsen door Amsterdam

Ruim vijftig zogenoemde ‘Bromptoneers’, eigenaren van Londense vouwfietsen, crossten gisteren door de hoofdstad tijdens de Brompton Urban Challenge (BUC). De route moest niet alleen zo snel mogelijk afgelegd worden.

Bromptoneers in actie tijdens Urban Challenge in Amsterdam.

Bromptoneers in actie tijdens Urban Challenge in Amsterdam.

De deelnemers moesten onderweg ook allerlei opdrachten volbrengen met hun Brompton om in aanmerking te komen voor de winst van de dag. De challenge werd voor de tweede keer in Nederland georganiseerd door de Londense fabrikant Brompton Bicycle. De eerste was eerder dit jaar in Rotterdam.

 

ZIE OOK: Eerste Brompton Urban Challenge in Rotterdam

 

Over Brompton: Made for cities

Wereldwijd verkoopt Brompton vouwfietsen in 45 landen, meer dan 80% van de hele productie wordt vanuit de fabriek in Londen geëxporteerd. Het lichte gewicht en de eenvoud waarmee een Brompton tot klein formaat op te vouwen is, maken hem tot de ideale stadsgenoot, handig voor woon-werkverkeer en recreatief gebruik.

 

 

Comments are closed.