Eerste Brompton Urban Challenge in Rotterdam

Zaterdag 18 juli organiseert de Londense vouwfiets fabrikant Brompton Bicycle de allereerste zogenoemde Urban Challenge (BUC) in Nederland, in Rotterdam. Een uitdagend fietsparcours leidt deelnemers langs aansprekende plekken in het centrum van Rotterdam. Diverse ‘challenges’ onderweg doen een beroep op de creativiteit van Nederlandse ‘Bromptoneers’ en dagen deelnemers uit het maximale uit zichzelf en hun fiets te halen. Eerdere edities vonden plaats in Londen, Milaan en Boedapast.

De Brompton Urban Challenge Rotterdam

De Brompton Urban Challenge Rotterdam

Het merk is in Londen en andere wereldsteden reeds een begrip, mede vanwege het gemak van het gebruik in de stad. De fiets wordt verkocht in 45 landen, is eenvoudig op te vouwen en ideaal in het openbaar vervoer. Alle Brompton fietsen zijn met de hand gebouwd én op maat gemaakt, waardoor men een fiets kan samenstellen die precies aan alle wensen voldoet. Brompton wil nu ook Nederland verder veroveren.

Brompton Urban Challenge

Brompton Urban Challenges winnen internationaal snel aan populariteit. Deelnemers wacht niet alleen een mooie route door de stad, maar leren hun fiets nog beter kennen. Carmen Byers, Global Events en PR Manager Brompton: “Een Brompton fiets is gemaakt voor de stad. Tijdens de toer prikkelen we deelnemers gebruik te maken van alle mogelijkheden die een Brompton biedt. Daarnaast is het vooral een leuke dag en een ideale gelegenheid om andere Bromptoneers te ontmoeten, de stad te ontdekken en het praktische vernuft van onze fietsen te testen. We hopen zo’n vijftig deelnemers te verwelkomen! We vragen deelnemers onderweg foto’s te uploaden via social media terwijl ze challenges uitvoeren. Voor de winnaar hebben we uiteraard een verrassing in petto!”.

 

ZIE OOK: Rotterdam staat deze zomer bol van de foodfestivals

 

Aanmelden voor BUC Rotterdam

Geïnteresseerden kunnen zich tot 15 juli registreren. Deelname is gratis. De start in Rotterdam vindt plaats om 14.00 uur bij DirksFietsenwerkplaats, Roentgenstraat 20. Mensen die wel graag mee willen doen, maar niet in het bezit zijn van een Brompton fiets, kunnen er die dag een huren.

Brompton fietsen

Brompton fietsen

 

 

Made for cities

Wereldwijd verkoopt Brompton vouwfietsen in 45 landen, meer dan 80% van de hele productie wordt vanuit de fabriek in Londen geëxporteerd. Het lichte gewicht en de eenvoud waarmee een Brompton tot klein formaat op te vouwen is, maken hem tot de ideale stadsgenoot, handig voor woon-werkverkeer en recreatief gebruik.

Made for you

Alle Brompton fietsen zijn met de hand gebouwd én op maat gemaakt. Hierdoor is het mogelijk een exemplaar helemaal te stylen naar ieders wensen. Zo is er voor consumenten een uitgebreide keus aan accessoires waarmee een Brompton is samen te stellen tot een ideaal en functioneel vervoermiddel.

Made in London

Brompton Bicycle is de grootste fietsfabrikant in Engeland. De fabriek bevindt zich in Kew, West Londen. Iedere fiets wordt handmatig daar door vakmensen geproduceerd.

Comments are closed.