Vijf bijzondere nieuwe accommodaties in Zwitserland

Romantisch op een bergtop, honderd jaar terug in de tijd of omgeven door kunst: diverse Zwitserse accommodaties presenteren zich op een niet alledaagse manier. Zwitserland Toerisme selecteerde vijf bijzondere overnachtingsadressen, die hun deuren nog voor het nieuwe winterseizoen openen.
love-yurts

Love Yurt, Rochers de Naye (Regio Meer van Genève)

Voor wie iets te vieren heeft met zijn of haar geliefde, is een overnachting in een Mongoolse ‘love yurt’ een origineel idee. Het avontuur begint met een rit met de tandradtrein vanuit Montreux, aan de oever van het Meer van Genève. De trein gaat naar Rochers de Naye op een hoogte van ruim 2000 meter. Hier bevinden zich zeven yurts, waarvan er twee zijn ingericht als ‘love yurt’. Een fles champagne ligt al klaar en de volgende ochtend geniet je van ontbijt op bed. ’s Avonds ook genieten van de privacy? De bediening van restaurant ‘Alpin’ serveert het avondeten graag bij de geliefden in de yurt.

 

ZIE OOK: Contributor Anne was op wintersport in Scuol

 

zwitserland-love-yurt

mARTigny Boutique Hotel, Martigny (Wallis)

In het nieuwe mARTigny Boutique Hotel te Martigny draait alles om kunst én integratie. De 52 kamers hebben elk een thema dat gelinkt is aan een artiest waarvan werken te zien zijn in de Fondation Pierre Gianadda. Gasten kunnen bijvoorbeeld in een Picasso- of een Monet-kamer overnachten. Het restaurant zet in op de fusion keuken en combineert specialiteiten uit de Alpen met gerechten uit de Zuid-Amerikaanse Andes. Daarnaast is er aandacht voor sociale integratie: het hotel neemt 30 personen met een verstandelijke beperking in dienst. Wie actie en cultuur wil integreren in zijn vakantie, zit hier op het juiste adres: diverse wintersportgebieden liggen in de directe omgeving. mARTigny Boutique Hotel opent zijn deuren op 1 oktober 2015.

The Alpina Mountain Resort & Spa, Tschiertschen (Graubünden)

In Tschiertschen, een bergdorpje gelegen tussen Chur, Arosa en Lenzerheide, heropent eind december The Alpina Mountain Resort & Spa****. Het boetiekhotel met 66 bedden werd in 1897 gebouwd en kent een lange geschiedenis. Het is onlangs gerestaureerd als historisch hotel, vrijwel volledig in de stijl van 1913. Hierbij is wel rekening gehouden met de hedendaagse wensen van gasten. Zo kunnen zij gebruikmaken van een uitgebreide spa en beschikken alle kamers over moderne gemakken als wifi en een flatscreen televisie.

alpina-dining-zwitserland

Hotel National Resort & Spa****, Champéry (Wallis)

Het bekende historische hotel in Champéry, Hotel National Resort & Spa, heropent komende winter als viersterrenhotel. Het gebouw stamt uit 1896 en straalt nog altijd de charme van de ‘belle époque’ uit. Het hotel beschikt over 9 kamers en 7 suites, evenals een spa met hamam en sauna. Champéry ligt aan de voet van de imposante Dents du Midi en maakt deel uit van het Zwitsers-Frans skigebied Portes du Soleil.
hotel-national-resort-spa-champery

 

 

Bed & Breakfast Chasa Jaro, Sta. Maria, Val Müstair (Graubünden)

Voor wie even wil ontsnappen uit de alledaagse drukte en een authentieke winterse bergervaring zoekt, is een verblijf in de nieuwe bed & breakfast Chasa Jaro in Sta. Maria een aanrader. Het pand staat onder monumentenzorg en ligt in het centrum van het bergdorpje in het Val Müstair, de uiterste zuidoosthoek van Graubünden. Er zijn drie tweepersoonskamers, die een traditionele uitstraling hebben door het vele hout dat is gebruikt bij de bouw. Gasten maken gezamenlijk gebruik van de moderne badkamer, die zich op de etage bevindt.
b-b-chassa-zwitserland

Comments are closed.