Eigen wijn creëren aan boord ms Koningsdam

Wijnkenners en –liefhebbers kunnen hun wijnhart ophalen bij BLEND aan boord van het nieuwe paradepaardje van Holland America Line, het ms Koningdam. In samenwerking met Chateau Ste. Michelle, het oudste en meest gerenommeerde wijnhuis in Washington, stelt BLEND haar gasten in staat hun eigen wijn te mengen en er vervolgens van te genieten gedurende het diner of in hun stateroom.

De MS Koningsdam

De MS Koningsdam

BLEND, speciaal ontworpen voor Holland America Line en de enige voor dit doel gebouwde menglocatie op zee, biedt een proeverij voor tien personen waar gasten hun eigen wijn kunnen creëren. Naast deelname aan het mengproces, leren ze ook meer over de verschillende wijnen van de wijnexpert die aan boord van het ms Koningsdam (2.650 passagiers) aanwezig is.

 

ZIE OOK: Dineer op Barbados in UNESCO-werelderfgoed

 

“De kern van elke Holland America Line cruise is onze wens om unieke en innovatieve ervaringen te bieden. BLEND van Chateau Ste. Michelle, is in staat deze ervaring en veel meer te bieden”, aldus Orlando Ashford, President bij Holland America Line. “De BLEND ervaring aan boord van het ms Koningsdam is voor iedereen toegankelijk en biedt onze gasten de mogelijkheid exclusieve wijn te mengen naar gelang hun persoonlijke smaak. Nog diezelfde avond genieten gasten van hun wijn tijdens een van de vele culinaire hoogtepunten aan boord bij Holland America Line.”

 

 

De proeverij wordt gestart met een welkomstvideo van Bob Bertheau, wijnmaker bij Chateau Ste. Michelle, waarbij gasten meer leren over de geschiedenis van wijn en de wijnbouw uit Washington, hoe bodemmonsters onderzocht worden en hoe de verschillende locaties van wijngaarden van invloed zijn op de smaak en stijl van de wijn. De Cellar Master laat de gasten ook zien uit welke kenmerken, smaken en nuances de diverse wijnen bestaan.

Na de video mogen gasten zelf aan de slag. Met keuze uit vijf verschillende wijnen, van Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc tot Merlot van Cold Creek en Canoe Ridge Estate wijngaarden, is er voor ieder wat wils. Het mengen van ieders favoriete wijn gebeurt in een maatcilinder waarbij gasten zelf de hoeveelheid per wijn aan kunnen geven.

Nadat de gepersonifieerde wijn gemengd in een fles zit, hebben gasten de mogelijkheid hun eigen label een persoonlijke touch te geven. De wijn wordt vervolgens naar één van de restaurants gebracht, waar de wijn ’s avonds wordt gereserveerd bij hun diner. Als alternatief kunnen gasten de eigen wijn ook meenemen, om er in alle rust van te genieten in hun eigen stateroom.
De wijnmengsessies worden dagelijks gehouden tegen een kleine vergoeding. Reserveren is noodzakelijk.

Over Chateau Ste. Michelle

Chateau Ste. Michelle is opgericht in 1934 en staat bekend als wijnpionier in de staat Washington. Sinds 1967 produceren ze de klassieke Europese wijnen onder het Ste. Michelle label. Het wijnhuis bezit 3.500 hectare wijngaarden in de Columbia Valley in Oost-Washington, inclusief Canoe Ridge Estate en Cold Creek. Chateau Ste. Michelle werkt samen met twee van ‘s werelds meest vooraanstaande wijnmakers – Col Solare in samenwerking met Piero Antinori uit Toscane en Eroica Riesling is een partnerschap met Ernst Loosen uit de Moezel.

Comments are closed.