Dineer op Barbados in UNESCO-werelderfgoed

De enige keer dat George Washington, de eerste president van de Verenigde Staten, buiten Noord-Amerika reisde was voor een verblijf op Barbados. Dat verblijf is van grote invloed geweest op de Verenigde Staten zoals deze nu zijn. Het George Washington House, UNESCO-werelderfgoed, en het speciale George Washington theaterdiner herinneren daaraan.

Het landschap van Barbados

Het landschap van Barbados

Als 19-jarige woonde George Washington samen met zijn halfbroer Lawrence zo’n twee maanden op het eiland in het voormalige Bush Hill House, een sfeervol 18e-eeuws plantagehuis. De reis werd ingegeven door de tuberculose van Lawrence waarvan hij maar niet herstelde. Het klimaat op Barbados zou hem goed doen, maar niet alleen bleek dat niet het geval, ook kreeg George Washington de pokken. Ondanks de vrij rampzalige weken, had de reis naar Barbados een belangrijke invloed op zijn leven. Op Barbados liet hij zijn licht schijnen op de suikerrietplantages en de militaire structuren van het eiland. Het zwengelde zijn interesse voor het leger aan.

 

ZIE OOK: Couples only: de beste romantische dingen op Barbados

 

Fourth of July

Daarnaast is het feit dat hij de pokken had gehad op Barbados van redelijk cruciaal belang geweest voor het ontstaan van de VS. Het maakte George Washington immuun voor de ziekte die uitbrak tijdens de Amerikaanse Revolutie die hij leidde. Washington bleef overeind. Met uiteindelijk een onafhankelijke VS als resultaat dat ieder jaar tijdens Fourth of July wordt gevierd.

Dinner with George experience

Dit en meer komt naar voren tijdens de Dinner with George theater experience in wat nu het George Washington House heet, inmiddels UNESCO-werelderfgoed. Gasten worden begroet door de bediening in kleding uit die tijd met de bekende historicus Dr. Karl Watson die George Washington speelt. Tijdens het diner blikt George Washington terug op zijn leven, zijn tijd op Barbados en krijg je inzicht in het slavernijverleden van het eiland. Dit wordt begeleidt door live viool- en cellospel.

 

 

Exotische ingrediënten

In het diner zijn exotische ingrediënten verwerkt waar ze in de Barbadiaanse keuken graag mee werken. Denk aan eddo in de soep, een tropisch wortelgewas, ook bekend als tarowortel. Christophene is in Nederland bekend als chayote, een komkommersoort. Daarnaast serveert men tijdens het Dinner with George Dolphin Fish. Dit is, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, geen dolfijn maar goudmakreel, ook wel mahi-mahi genoemd.

Praktische informatie

De Dinner with George experience kost US$125/€110 per persoon. Reserveren noodzakelijk; er geldt een maximum van 30 gasten.

Comments are closed.