Vernieuwde catering Thalys

Vanaf vandaag gaat Thalys nauw samenwerken met de bekende Zweedse chef Christer Elfving voor een nieuw cateringaanbod aan boord. Het nieuwe menu krijgt een Scandinavisch tintje door lokale producten te combineren met de Scandinavische keuken. De bekende Zweedse chef werkt samen met Thalys traiteurs om nieuwe gerechten te creëren, die volledig passen binnen de ambities van Thalys op het gebied van duurzaamheid en originaliteit.
thalys-eten-comfort-1-zwees

Duurzaam en biologisch

Thalys komt met het vernieuwde cateringaanbod tegemoet aan twee grote ambities, namelijk: blijven innoveren op het gebied van de service en dienstverlening als ook de wens om duurzame producten te leveren. De menu’s worden daarom grotendeels samengesteld met verse bio- en seizoen producten, afkomstig uit de landen die Thalys doorkruist. Bovendien is het de bedoeling om zoveel mogelijk gecertificeerde duurzame vis te serveren en ook het gebruik van rood vlees te beperken.

De Scandinavische keuken: combinatie van natuurlijke smaak en originaliteit

De mix van lokale producten (afkomstig uit de Thalys-landen) en de Scandinavische keuken is verrassend. Het gaat hier om een eigentijdse, originele en soms echt gedurfde keuken, die de natuurlijke smaak van verse producten naar voren laat komen. Daarnaast is deze keuken ook aangepast aan de logistieke beperkingen van Thalys, omdat er veel rauwe en gemarineerde producten worden gebruikt, die koud geserveerd kunnen worden.

 

ZIE OOK: Vind voordelige tickets naar Parijs met Thalys

 

Om deze vernieuwing in de menu’s door te voeren gaat Thalys samenwerken met Christer Elfving. Zijn restaurant Absoluut Zweeds in Antwerpen en talrijke kookboeken maken Elfving zeer bekend bij fijnproevers wereldwijd. Chef Christer Elfving stelt zijn talent nu dus ter beschikking van de Thalys-reizigers, voor wie hij originele recepten creëert, met veel aandacht voor een gezonde keuken, rauwkost, vergeten groenten en geurige kruiden.

 

 

Vanaf 30 september worden de gerechten voortaan ‘s middags en ‘s avonds geserveerd aan boord van Thalys, uitsluitend in Comfort 1 (maaltijd inbegrepen in de ticketprijs vanaf €79 naar Parijs en €49 naar Brussel).

Comments are closed.