Gratis proeflessen sneeuwbaan en schaatsbaan

Op zondag 4 oktober 2015 is de grote kick-off van het winterseizoen in Sporttainment Center De Uithof in Den Haag. Met onder meer gratis proeflessen op de sneeuw- en schaatsbaan, grote kortingen zoals 2e persoon gratis op alle activiteiten, demonstraties van het freestyle- en skiteam, een wereldrecord ‘langste lijn schaatsen’ én een wintersport-vakantieplein viert De Uithof de start een sportief nieuw winterseizoen. Wethouder Rabin Baldewsingh van SWWS (Sociale zaken, Werkgelegenheid, Wijkaanpak en Sport) zal om 14.00 uur de officiële opening verrichten. Een deel van de dagopbrengst komt ten goede aan de Haagse Kessler Stichting, die onder meer de ‘Soepbus’ voor dak- en thuislozen mogelijk maakt.

De Uithof in Den Haag

De Uithof in Den Haag

De afgelopen zomer is er veel geïnvesteerd in nieuwe activiteiten en services. Sinds vorige maand is De Uithof een gloednieuwe pistebully rijker om de condities op de sneeuwbaan optimaal te onderhouden. Ook nieuw is het Schaatscafé aan de 400 m schaatsbaan en de activiteit Airsoft, een spannende interactieve variatie op het bekende paintball.

 

ZIE OOK: Portret Spinoza terug in Den Haag

 

Proefles

Wie altijd al een ski- snowboard- of schaatsles had willen proberen, heeft nu de kans. Vanaf 09.00 uur ’s ochtends worden op de openingsdag gratis proeflessen gegeven in de sneeuw en op het ijs. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus wacht niet te lang met aanmelden.

 

 

Doe mee aan het record ‘langste lijn’ schaatsen!

Voor de fanatieke schaatsers kan het niet snel genoeg beginnen; op 4 oktober is de 400-meter schaatsbaan klaar voor een lang winterseizoen. Deze eerste dag staat er direct een recordpoging op het programma. Om 13.00 uur starten zoveel mogelijk schaatsers om het wereldrecord ‘langste lijn’ schaatsen te verbreken. Iedere schaatser kan aan deze poging deelnemen. Het huidige record van 370 deelnemers staat op naam van de Hachinohe Speed Skating Rink in Japan.

Speciaal voor houders van de Ooievaarspas geldt tijdens de openingsdag de aanbieding om voor € 1,- te schaatsen op vertoon van de pas. Wie niet in het bezit is van eigen schaatsen kan deze voor € 1,- huren bij Oomssport in De Uithof.

Op verzoek van veel trouwe schaatsers is de baan uitgebreid met een eigen ‘Schaatscafé’, voor een warme chocolademelk, kopje koffie of een beker soep.

Karten, sumoworstelen, klimmuur: 2e gratis

Voor alle activiteiten geldt tijdens de winteropening de kortingsactie ‘2e persoon gratis’. Op de klimmuur betekent dit dat ook dat de 2e persoon kosteloos kan deelnemen aan introlessen. Voor het sumoworstelen, geschikt voor jong en oud, zijn er nieuwe pakken beschikbaar, waaronder een hilarisch duopak. Om 12.00 uur staat op de kartbaan een race-demonstratie gepland.

Comments are closed.