Keukenhof – Bloembollenmarkt 2015

Op vrijdag 9 en zaterdag 10 oktober vindt de Keukenhof Bloembollenmarkt in het Oranje Nassau Paviljoen op Keukenhof plaats. Tientallen kwekers die zich hebben toegelegd op het kweken van niet alledaagse soorten bolgewassen, bieden hun producten aan. De kleur van het voorjaar maakt plaats voor een markt waar gerenommeerde kwekers hun bloembollen tonen. In de komende maanden gaan er in het park ongeveer 7 miljoen bloembollen de grond in.

De Keukenhof

De Keukenhof

Wie in zijn eigen tuin bollen wil planten en op zoek is naar unieke bolgewassen kan terecht op de Keukenhof Bloembollenmarkt.
De Bloembollenmarkt is geopend op 9 en 10 oktober van 10.00 tot 16.30 uur. De toegang en het parkeren zijn gratis. De Keukenhof tuinmannen verzorgen plantdemonstraties. De bezoeker ontvangt nuttige tips en adviezen.

 

ZIE OOK: Tips en tricks voor een geslaagd dagje Keukenhof en Bloemencorso

 

De Keukenhof Bollenmarkt is een begrip voor een ieder die geïnteresseerd is in bloembollen en tuinieren. Een uitzonderlijk groot aanbod van bloembollen, waaronder vele exclusieve soorten, worden aangeboden door kwekers. Men ontvangt zo uit de eerste hand informatie over het planten en verzorgen van de verschillende soorten bollen. Specialisten vertellen hoe u thuis het meest succesvol met bollen kunt zijn. De bloembollenmarkt is niet alleen dé markt voor de liefhebber van de bijzondere bolbloemen, ook wordt grote aandacht besteed aan het educatieve aspect.

 

 

Tijdens de bloembollenmarkt wordt het mozaïek in bollen gepresenteerd voor het thema van 2016. Het thema voor volgend seizoen is De Gouden Eeuw.

Het park is geopend van 24 maart t/m 16 mei 2016.

Comments are closed.