Schrijf je snel in voor de Fjällräven Classic 2016

Zorg dat je er dit jaar op tijd bij bent met de inschrijving voor de Fjällräven Classic 2016, de populaire trekkingtocht door Zweeds Lapland. De ervaring leert dat de tocht erg snel is volgeboekt. Lees ook eens de blog van Rutger Houweling om een idee te krijgen waar je aan begint. Hij liep dit jaar de Classic en heeft veel goede tips over de voorbereiding en de tocht zelf.

Fjällraven in het Zweedse lapland

Fjällraven in het Zweedse lapland

Je kunt je inschrijven vanaf 1 oktober 2015. Er is plaats voor maximaal 2000 wandelaars uit alle delen van de wereld. Te laat met inschrijven? Op de website worden tickets aangeboden van deelnemers die, om wat voor reden dan ook, niet kunnen meedoen.

 

ZIE OOK: Een duik in de Lysekil-archipel in Zweden

 

De Fjällräven Classic is een 110 km lange trektocht in één van de mooiste gebieden van de wereld. Afhankelijk van je tempo kun je er 3 tot 5 dagen over doen. De route voert je langs het klassieke wandelpad Kungsleden in Zweeds Lapland, van Nikkaluokta in het zuiden tot Abisko in het noorden. Op je tocht kom je langs vele welbekende plaatsen: het majestueuze Kebnekaise-massief, de kale Tjäktja-pas, de golvende heide bij Alesjaure en het weelderige groen in het Nationale Park Abisko.

Goede voorbereiding

Onderweg is er een aantal bemande controleposten waar gelegenheid is om je energiereserves aan te vullen en waar eventueel medische verzorging verleend wordt. De trektocht is lang en kan op sommige stukken behoorlijk zwaar zijn; met een goede voorbereiding kan iedereen de route met succes afleggen. Onderschat het echter niet, je moet immers zelf alles meesjouwen: tent, slaapzak en voeding.

Fjällraven in het Zweedse lapland

Fjällraven in het Zweedse lapland

 

 

Elk jaar staan er 2000 mensen uit ongeveer 30 landen aan de start. Sommigen hebben nooit eerder een trektocht gemaakt, terwijl anderen ervaren wandelaars en trekkers zijn. Wat je achtergrond ook is, het voltooien van de 110 km lange tocht is voor iedereen een fantastische ervaring met veel kameraadschap en een geweldige sfeer.

Informatie

  • De Fjällräven Classic 2016 loopt van 5 t/m 12 augustus 2016.
  • De inschrijving start op 1 oktober 2015
  • Er is plaats voor maximaal 2000 deelnemers.

Comments are closed.