Actuele situatie rondom de Cotopaxi vulkaan in Ecuador

De Cotopaxi is één van de actiefste vulkanen van de Andes, in Ecuador. De berg ligt 50 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad Quito en wordt afgeschermd door bergruggen en valleien. Sinds 1986 worden de vulkanische activiteiten in het gebied continu in de gaten gehouden.

Cotopaxi

Cotopaxi

Op 14 augustus jl. heeft het Nationaal Agentschap voor Risicomanagement van Ecuador een code geel uitgegeven voor de provincies Pichincha en Tungurahua, vanwege as uitstoot. Uit veiligheidsoverwegingen zijn het Nationaal Park Cotopaxi en het natuurgebied El Boliche gesloten voor bezoek. Natuurliefhebbers kunnen als alternatief het Antisana reservaat en het Nationaal Park Cayambe-Coca bezoeken.

 

ZIE OOK: Ecuador kiest Tourism Marketing Concepts

 

Het dagelijks leven in Quito verloopt normaal. De activiteit van de Cotopaxi vormt geen gevaar voor toeristen, die de hoofdstad bezoeken en er is in deze context geen sprake van een dreiging. Bij een uitbarsting is de stad uitgerust met medische voorzieningen, vervoer en een evacuatieplan. In geval van een evacuatie ontvangen bewoners en bezoekers doorlopend informatie.

 

 

Ook op de internationale luchthaven Mariscal Sucre verlopen vluchten normaal. Indien deze situatie verandert, dan zal Quito Turismo alle betrokkenen informeren over mogelijke alternatieve vluchten.

De president van Ecuador, Rafael Correa, heeft de bewoners opgeroepen tot kalmte. Hij wees erop dat de enige officiële informatie over de ontwikkelingen afkomstig zijn van het Ministerie van Veiligheid, geleid door minister César Navas. Quito Turismo dringt er bij touroperators en toeristen op aan om aandacht te besteden aan de aanbevelingen van het Ministerie van Veiligheid en om dienovereenkomstig te handelen.

Comments are closed.