Ecuador

Ecuador bezit ontelbare archeologische schatten.De piramides van Cochasqui, de eeuwenoude Inca trails en het complex van Ingapirca zijn enkele voorbeelden van de indrukwekkende en historische overblijfselen van het Zuid-Amerikaanse land.

Blijf op de hoogte van Ecuador

Blijf op de hoogte van Ecuador met onze inspirerende nieuwsbrief vol Ecuador tips!

Bezienswaardigheden in Ecuador

Piramides in Pichincha

In de provincie Pichincha ligt het ecologisch archeologisch park Rumipamba en het archeologisch museum La Florida. Vooral Cochasqui is een bezichtiging meer dan waard: de grootste en meest belangrijke archeologische regio van noord Ecuador. Beroemd zijn de piramides, op slechts 45 minuten ten noorden van de hoofdstad Quito. De restanten van Cochasquí liggen op de rand van de evenaar en dateren uit de pre-Inca tijd. Het historisch museum staat vol prehistorische artefacten en laat bezoekers kennismaken met de tradities van de lokale bevolking.
ecuador-vergeten-rijk

Het vergeten Inca-rijk

Manabí is één van de meest bezochte kustprovincies, de grootste en oudste
koffieregio van Ecuador en het huis van de belangrijkste archeologische erfenis van de Inca’s en de Cañari: het complex van Ingapirca (‘de muren van de Inca’s’). In het bijbehorende archeologisch en etnografisch museum worden bezoekers meegenomen langs de fraaie overblijfselen van de Inca-periode.

Must-see: Inca-stad Pumampungo

De Inca-stad Pumampungo is een archeologische vindplaats die door archeologen en historici erkend wordt als hét territorium van de Inca’s. Het museum van Pumapungo laat op aantrekkelijke wijze zien hoe de lokale indiaanse bevolking leefde. Dankzij de opgravingen tussen 1981 en 1990 zijn er in totaal twee miljoen vondsten gedaan die op een bijzondere wijze aan het publiek worden getoond.

Historische vondsten op Santa Elena

De oudste nederzettingen zijn ontdekt op het schiereiland Santa Elena. In het ‘Complejo Cultural Real Alto’ worden de belangrijkste archeologische schatten tentoongesteld. Ook zijn er ceremoniale centra en eeuwenoude dorpjes.

 

 

Het Mogote museum onderscheidt zich door haar unieke collectie, afkomstig van donaties van de lokale bevolking. Andere belangrijke archeologische opgravingen zijn te vinden in de provincies Esmeraldas, Los Ríos en Imbabura.

Verkeersbureau van Ecuador

Bekijk de Verkeersbureaus en VVV in Ecuador.

Vliegtickets naar Ecuador

Zowel KLM vliegt naar de luchthaven Ecuador. Op verkeersbureaus.info vindt u voordelige vliegtickets en vliegaanbiedingen. Bekijk de ticket aanbiedingen!

Kaart van Ecuador

[google-maps width=574 height=400]