Golfen in Zweden, Herfst mooie tijd om te vissen en Win jij ‘De Viking’?

Tegen het einde van de zomer, wanneer het najaar zijn intrede doet in het land, kun je in Zweden nog geweldig golfen in de frisse heldere herfstlucht, met de prachtige kleuren van rood- en goudkleurend blad. De eilanden Öland en Gotland stellen golfers in staat om tot ver in het jaar te spelen, omdat het op deze eilanden dankzij de omringende zee niet vaak vriest. Hetzelfde geldt voor Skåne. Ook hier valt in het herfstseizoen prachtig te spelen. In Zweden is het golfseizoen langer dan je zou denken.

Vissen in Zweden

Vissen in Zweden

Herfst mooie tijd om te vissen

Weet jij hoeveel vissoorten je kunt vangen in Zweden? Het zijn er tegen de 40! Natuurlijk vis je op zalm, forel en vlagzalm. Maar daarnaast zijn het de snoek, snoekbaars en baars die jij aan je hengel kunt krijgen.

Het visseizoen wisselt omdat Zweden van noord tot zuid circa 2000 kilometer lang is en meerdere klimaatzones heeft. In het laaggelegen, weelderige zuiden duurt het seizoen langs de kust, in kustrivieren en landinwaarts gelegen rivieren en meren doorgaans het hele jaar. Wanneer je in de richting van Midden-Zweden met zijn dichte bossen gaat, geldt in het algemeen de periode april tot november en ga je verder naar het noorden, naar Lapland, dan gaat het om mei tot oktober.

Dus; de komende maanden nog volop viskansen in Zweden.

 

ZIE OOK: Een duik in de Lysekil-archipel in Zweden

 

Win jij ‘De Viking’?

VisitDenmark, Innovation Norway en VisitSweden lanceren de Scandinavië Persprijs, genaamd De Viking. Journalisten, redacteuren, fotografen en bloggers kunnen hun beste reisreportage over Denemarken, Noorwegen of Zweden inzenden via het speciaal hiervoor opgerichte platform www.scandinaviantouristboards.nl.

 

 

De prijs wordt jaarlijks uitgereikt, als eerste in 2016. Heb je je reportage nog niet ingestuurd? Doe dat dan vandaag nog.

Comments are closed.