Frankrijk boekt goede resultaten voor het toeristische seizoen van 2015

Laurent Fabius, de Franse minister van Buitenlandse Zaken, heeft de eerste cijfers en de tendens van het zomerseizoen bekend gemaakt. 2015 is tot nu toe een goed jaar voor Frankrijk en haar toeristische sector geweest. Hoewel het zomerseizoen nog in volle gang is zijn de cijfers over het eerste half jaar en de tendens zeer positief.

Het landschap van Frankrijk

Het landschap van Frankrijk

Tijdens het eerste kwartaal van 2015 is er een stijging te zien van het aantal toeristen in Frankrijk. Opmerkende stijgingen zijn waar te nemen bij de de Fransen zelf die een vakantie in eigen land hebben doorgebracht (+7%), dit geldt ook voor de Britten (+15%) Verder laat het aantal geboekte hotelovernachtingen tot nu toe ook een stijgende lijn zien (+2,3%).

 

ZIE OOK: Frankrijk vakantieland nummer 1 voor Nederlanders deze zomer

 

Tendens

Een groot aantal professionals is tevreden over het seizoen tot nu toe.
Ook de omzet in de toeristische sector doet het goed en is over het algemeen gestegen met zo’n 4,5%. Hotels aan de Atlantische en Mediterrane kust hebben respectievelijk 2% en 6% meer bezetting ten opzichte van 2014. Ook campings, pretparken en rivier cruises boeken een grote + (respectievelijk +9%, +6-10% en +10%).

 

 

Verklaringen voor deze stijgingen zijn onder andere dat veel buitenlanders Frankrijk hebben bezocht, maar ook het aantal aankomsten per vliegtuig afkomstig uit Zuid-Azië, India en het Midden-Oosten is flink gestegen (respectievelijk +23%, +26% en +20%). Verder brengen veel Fransen een vakantie door in eigen land.

Laurent Fabius is blij met deze stijgende lijn en er wordt nog steeds hard gewerkt om Frankrijk op de eerste plaats van populairste bestemming te houden.

2015 zou het wereldrecord wel eens kunnen gaan verbreken maar het is nog wachten op de definiteve cijfers die eind augustus bekend worden gemaakt.

Comments are closed.