Frankrijk vakantieland nummer 1 voor Nederlanders deze zomer

Het aantal zomervakantieplannen is voor het eerst sinds 2011 weer gestegen. Komende zomer willen zo’n 10,7 miljoen Nederlanders opvakantie gaan. Het aantal Nederlanders met zomervakantieplannen ligt daarmee ruim 150.000 hoger dan vorig jaar (+1,5%). Zo’n 7,6 miljoen Nederlanders zijn van plan om komende zomer naar het buitenland te gaan. Dit zijn er zo’n 100.000 meer dan vorig jaar (+1,5%). Frankrijk blijft de nummer één buitenlandbestemming komende zomer met 1,3 miljoen plannen.
metro-station-parijs

Frankrijk geroemd vanwege rijke cultuur en goede infrastructuur op World Economic Forum

Eerder deze maand was er al goed nieuws voor Frankrijk op toeristisch gebied. Het land veroverde de tweede plek op de internationale ranglijst van het World Economic Forum, net na Spanje. In 2013 stond Frankrijk nog op de 7e plaats. Frankrijk wordt vooral geloofd vanwege de rijke cultuur en de goede infrastructuur. Het rapport van WEF bestaat uit een ranglijst van 141 landen die op basis van 14 criteria worden beoordeeld.

 

ZIE OOK: Vakantietrends in Frankrijk 2015

 

Belangrijkste toeristische bestemming wereldwijd

Frankrijk is als land de belangrijkste toeristische bestemming wereldwijd en ontvangt jaarlijks 83,7 miljoen toeristen.

 

 

Comments are closed.