Tips voor een zorgeloze vakantie

Je wil tijdens je vakantie het liefst nergens aan denken en zo min mogelijk regelen. Ga daarom goed voorbereid op reis en denk ook aan de zorgverzekering voordat je vertrekt. Dit artikel geeft je een aantal handige tips zodat jouw vakantie zonder zorgen kan beginnen.
Kies de juiste zorgverzekering voor een zorgeloze vakantie

Vaccinaties

Als je op vakantie gaat naar een tropische bestemming is het aan te raden om je te laten vaccineren. Vaccinaties beschermen je tegen diverse infectieziekten die in verre landen voorkomen. Deze vervelende ziektes kunnen niet alleen de vakantie bederven maar ook impact hebben op je leven.

 

ZIE OOK: Kies de juiste zorgverzekering voor een onbezorgde vakantie

 Ook op vakantiebestemmingen dichterbij huis kunnen vaccinaties worden aangeraden. Op de website van de GGD lees je of vaccinaties verplicht zijn of worden aangeraden voor het land waar je op vakantie gaat. Vaccinaties worden vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering.

 

 

De zorgpas


De European Health Insurance Card (EHIC) is de Europese gezondheidskaart en hiermee heb je recht op noodzakelijke medische zorg tijdens een tijdelijk verblijf in het buitenland. Op deze pas staat alle informatie die zorgverleners in het buitenland nodig hebben. Neem deze dus mee als je op vakantie gaat. De EHIC is geldig in landen die vallen binnen de EEG, oftewel de EU, Noorwegen, IJsland, Liechtenstein, Zwitserland, Madeconië en Australië.

Vergoeding zorgverzekering


Heb je op vakantie zorg nodig? Vanuit de basisverzekering krijg je alleen de kosten terug op basis van de prijs van de behandeling in Nederland. Dit betekent dat als medische zorg in het buitenland duurder is, je het verschil in prijs zelf moet betalen. Wil je dit voorkomen? Dan doe je er slim aan om een reisverzekering af te sluiten. Hiermee ben je niet alleen verzekerd voor zorg in het buitenland maar ook tegen diefstal en schade.

Medicijnen mee op vakantie


Als je medicijnen gebruikt, dan wil je deze natuurlijk ook op vakantie kunnen innemen. De meeste medicijnen kun je gewoon meenemen op reis, maar sommige vallen onder de Opiumwet. Medicijnen die onder deze wet vallen, zijn verboden in het buitenland. Dit geldt bijvoorbeeld voor slaapmiddelen en pijnstillers. Als je deze medicijnen wil meenemen op vakantie, dan heb je hiervoor een officiële verklaring nodig. Deze verklaring heet een Schengenverklaring. Voor landen die buiten het Schengengebied vallen, heb je een medische verklaring nodig.

Comments are closed.