Verklaring minister van Toerisme: Kos blijft prachtig, ondanks veel vluchtelingen

Ondanks de vluchtelingen, Kos blijft een prachtig eiland voor de zomervakanties!

Naar aanleiding van de media opschudding voor de vluchtelingen op het eiland Kos, heeft de minister van Toerisme in Griekenland mevrouw Elena Kountoura de volgende verklaring:

Illegale migratie en de toestroom van vluchtelingen is niet alleen een Griekse bezorgdheid, maar eerder een Europese. De Griekse regering werkt samen met de Europese Unie om met effectieve maatregelen tegemoet te komen  om het probleem aan te pakken en het geven van prioriteit aan de eerbiediging van de mensenrechten.

Tot zover deze situatie heeft geen invloed op het toerisme of de toeristische diensten gehad en we verwachten niet dat het zal. Om de reizigers die naar Kos willen afreizen gerust te stellen en over de situatie op het eiland op dit moment hun beter te informeren, vindt u hieronder de link van de web-camera met actuele straatbeelden van Kos,  die laten zien dat alles op het eiland vlot verloopt en dat er is geen angst of onzekerheid te merken: http://www.kos.gr/en/kos/SitePages/webcams.aspx

Voor meer informatie, afkomstig van de reizigers zelf die net het eiland hebben bezocht, kan men op onderstand link van Tripadvisor lezen: http://www.tripadvisor.com/ShowTopic-g664849-i12132-k8521763-Any_refugee_problems-Tigaki_Kos_Dodecanese.html

Een actuele video met toeristen die over de situatie zijn geïnterviewd, bevestigt dat de vluchtelingen het dagelijkse leven van het eiland niet hebben verstoort , noch van de vakantiegangers: https://www.youtube.com/watch?v=mVTC2nobJ3c&feature=youtu.be

Comments are closed.