Vier de zomer op het eiland van Manhattan

New York City is zoveel meer dan alleen de bekende bezienswaardigheden. Elke buurt heeft haar eigen sfeer en highlights. Om de diversiteit van de stad te benadrukken legt NYC & Company, het officiële marketing- en toerismebureau voor New York, met haar Neighborhood x Neighborhood campagne de focus op steeds een andere wijk. In juli stond Governors Island op het programma, dit eiland is op nog geen halve kilometer van Manhattan en Brooklyn te vinden en heeft het beste uitzicht op het Vrijheidsbeeld. Het is de perfecte break om de stadsdrukte even te ontvluchten en te genieten van het culturele en recreatieve aanbod op deze unieke plek in middenin New York City.

Governor's Island in New York

Governor’s Island in New York

Fred Dixon president en CEO van NYC & Company:

We moedigen iedereen aan om deze zomer Governors Island te gaan ontdekken. Met alle dansfeesten, concerten, fietsroutes en hangmatten heeft dit landelijke eiland voor iedereen iets te bieden. Het eiland staat ook wel bekend als de ‘speeltuin voor kunst’ en de transformatie van militaire basis naar picknickplaats maakt dit tot de perfecte aanvulling op ieder reisschema.

 

ZIE OOK: 56.4 miljoen bezoekers in New York in 2014

 

Beleef Governors Island als een local:

Geschiedenis: Leer alles over de historie van deze buurt in Castle Williams en Fort Jay. In het weekend zijn er meerdere rondleidingen. Langs Colonels Row zijn allerlei historische huizen en kantoren te vinden. Voor een interactieve beleving van de geschiedenis en toekomstplannen van het eiland bezoek je Soissons Landing. Een goed tip om te doen in New York dus.

 

 

Kunst en cultuur in New York City: In de zomer kun je dansen en genieten van de late zon uurtjes tijdens één van de vele gratis festivals, optredens en tentoonstellingen op het eiland. De jaarlijkse tentoonstelling van het ‘Open Studios’ event is te bezoeken in het LMCC Arts Center.
Recreatie: Governors Island heeft kilometers aan autovrije fietspaden en dit maakt het eiland de perfecte fietsbestemming. Wil je ultiem ontspannen? Ga dan naar Hammock Grove, Nolan Park of Parade Ground. Met een speeltuin, mini-golf baan en heuze boomhut zijn Hammock Grove en Parade Ground ook ideaal om te bezoeken met kinderen.
Eten: Voor zomerse snoepjes en plaatselijke lekkernijen ga je naar het eetplein van Liggett Terrace. Voor speciale maaltijden is Kin Avenue een must visit. Hier vind je een unieke mix van Amerikaans, Caribische, Mexicaans, Indiaas, Thaise, Midden-Oosters en Vietnamees gerechten.

Comments are closed.