56.4 miljoen bezoekers in New York in 2014

New York City heeft een nieuw record. Burgemeester Bill de Blasio en NYC & Company CEO Fred Dixon maakten gisteravond bekend dat New York City een record van 56,4 miljoen bezoekers heeft ontvangen in 2014. Deze bezoekers zorgden voor een enorme economische impact van 61,3 biljoen dollar en ondersteunen 359.000 toerisme gerelateerde banen. De bezoekers zijn in totaal goed voor een recordaantal van 32,4 miljoen hotel overnachtingen.

Ontdek unieke wijken

“Van Soho naar Soundview en Sunnyside, New York City geeft bezoekers vele unieke wijken om te ontdekken. Afgelopen jaar heeft een record van 56,4 miljoen bezoekers er voor gekozen om al dat moois van deze stad zelf te komen ervaren. In onze vijf wijken zijn vele nieuwe eetgelegenheden om te bezoeken, optredens en kunst exposities zijn op iedere hoek van de straat te vinden. De levenskwaliteit van de New Yorker is hoog, er is een laag misdaad niveau en de energie die in de stad zit trekt een record aan toeristen ieder jaar, 2014 is hierin geen uitzondering”, zegt burgemeester Bill de Blasio.

 

ZIE OOK: Kust & cultuur in NYC

 

Van 56,4 miljoen bezoekers zijn 44,2 miljoen van Amerikaanse komaf en 12,2 miljoen komen vanuit het buitenland de stad bezoeken. Gemiddeld was de bezettingsgraad van een hotel 89% met een gemiddelde kamerprijs van $295,-. Nergens anders in de Verenigde Staten is de bezettingsgraad en de hotelprijs zo hoog als in New York.

 

 

Fred Dixon, NYC & Company’s President and CEO “Ik ben ontzettend blij om deze resultaten in onze toerisme industrie te zien. Vorig jaar verwelkomden wij een record aantal aan internationale en nationale bezoekers en dat heeft een positieve impact op onze locale economie. NYC & Company gaat door met het promoten van zowel de bekende bezienswaardigheden als de onontdekte verborgen parels die deze stad rijk is. De bezoekers staan centraal met alles wat wij doen en ik heb vertrouwen dat New York City één van ’s werelds meest inspirerende bestemmingen blijft”.

Het breken van records

In 2013 telde The Big Apple 54,3 miljoen bezoekers, een recordaantal op dat moment. Dat record wordt nu overtroffen met 56,4 miljoen bezoekers en staat gelijk aan een stijging van 23% ten opzichte van 2009. Ieder jaar trekt New York City meer bezoekers van over de hele wereld. De toerisme industrie stijgt gemiddeld met zo’n 4% per jaar.

New York City blijft de belangrijkste bestemming van de Verenigde Staten. Nergens anders komen meer internationale toeristen en nergens anders geven deze toeristen meer geld uit dan in New York. Op internationaal niveau is de aantrekkingskracht van de stad ook goed te zien: Engeland, Canada, Brazilië, Frankrijk, China, Australië en Duitsland zijn de grootste markten voor New York City.

Comments are closed.