Terug naar de Bronstijd in het Zuiderzeemuseum

In het weekend van 22 en 23 augustus kun je in het buitenmuseum zien en beleven hoe het leven op een boerderij in de Bronstijd was. Aan de hand van verschillende leuke en leerzame activiteiten krijg je een goede indruk van de prehistorische periode. Zo is er een rondleiding waar je leert welke eetbare en bruikbare planten je kunt vinden in de natuur. Ook worden er demonstraties graanmalen, koekjes bakken of hoofdband vlechten gegeven. Bezoekers gaan zelf ook aan de slag.

Terug naar de Bronstijd in het Zuiderzeemuseum

Terug naar de Bronstijd in het Zuiderzeemuseum

Reis je rijk

Dit jaar ontdekken bezoekers binnen het thema Reis je rijk allerlei overzeese bestemmingen in het buitenmuseum. Ze reizen van Chicago, via Marken naar Havana en maken kennis met andere culturen. Bij binnenkomst ontvang je een paspoort waarmee je acht reisbestemmingen in het buitenmuseum kunt aandoen. Als je alle stempels verzamelt, verdien je een leuk souvenir.

 

ZIE OOK: Zuiderzeemuseum beste museum 2014

 

Over het Zuiderzeemuseum

Het Zuiderzeemuseum richt zich op de cultuur van het voormalige Zuiderzeegebied en het huidige en toekomstige IJsselmeergebied. In het buitenmuseum staan authentieke panden uit dorpen rondom de voormalige Zuiderzee. Hier komt jong en oud in aanraking met de Zuiderzeecultuur. Zo kunnen bezoekers een touw slaan, op bezoek bij Urker inwoners of mee-eten in het huishouden van 1920. In het binnenmuseum maken bezoekers kennis met kunst, cultuur en erfgoed van voor en na de afsluiting van de Zuiderzee. Ook is er een schepenhal vol historische boten.

 

 

Kenmerkend voor het Zuiderzeemuseum is dat het de cultuurhistorische collectie verrassend verbindt met hedendaagse kunst, vormgeving en design. In 2013 en 2014 riepen bezoekers van beoordelingssite Zoover het Zuiderzeemuseum uit tot het beste museum van Nederland.

Comments are closed.