Duitsland is het meest gastvrij volgens Nederlanders

De koffers zijn gepakt, de zonnebril staat op de neus en het paspoort in de hand. Kortom, helemaal klaar voor vakantie. Maar wacht, hoe gastvrij zijn de inwoners van je vakantiebestemming eigenlijk? Uit onderzoek van Hotels.com onder duizend Nederlanders blijkt dat buurland Duitsland als meest gastvrije land uit de bus komt.

Nederlanders zijn dol op Duitsers

Nederlanders zijn dol op Duitsers

Beter een goede buur, dan een verre vriend. Onze oosterburen zijn qua gastvrijheid het meest geliefd onder Nederlandse reizigers; Duitsland pronkt op de eerste plek van de top 10 meest gastvrije landen. Turkije is met haar hartelijke inwoners, die bekend staan om het uitnodigen van gasten voor een zoet kopje Turkse thee, goed voor een tweede plaats. Nederlandse reizigers waarderen de vriendelijkheid in Spanje waarmee een bord paella wordt voorgeschoteld met een derde plek in de top 10.

 

ZIE OOK: Duitsland: de perfecte vakantie voor élk gezin

 

Opmerkelijk is dat het merendeel van de landen in de top 10 Europese landen betreft. Maar liefst zes van de tien landen, die door Nederlandse reizigers als meest gastvrij worden beschouwd, scharen zich onder de Europese unie. Zal de gastvrijheid misschien al beginnen bij de douane?

 

 

De meest gastvrije landen volgens Nederlandse reizigers

  1. Duitsland (8%)
  2. Turkije (7%)
  3. Spanje (6%)
  4. Griekenland (5%)
  5. Thailand (4%)
  6. Indonesië (4%)
  7. Italië (4%)
  8. Verenigde Staten (4%)
  9. Verenigd Koninkrijk (3%)
  10. Zweden (3%)

Comments are closed.