Duitsland: de perfecte vakantie voor élk gezin

Waarom Duitsland de perfecte gezinsbestemming is? Vanwege de speciale kindermusea, de vele pretparken, de geweldige bossen en bergen, om te beginnen. Maar ook omdat vakantie vieren hier nog betaalbaar is en veel Duitse deelstaten en regio’s een speciaal keurmerk hebben voor gezinsvriendelijke aanbieders. Het Duits Verkeersbureau lanceert dit jaar voor het eerst een speciale gezinscampagne en bijbehorende microsite. Zo wordt eens te meer duidelijk dat de kracht van Duitsland ook de enorme veelzijdigheid is: elke regio, elke stad heeft zijn eigen karakter en mogelijkheden.

Met het gezin naar Duitsland

Met het gezin naar Duitsland

Baby’s | Genieten zonder zorgen

Een lange zit in het vliegtuig én een huilende baby op schoot? Niet ideaal. Juist daarom is Duitsland zo fijn: met een paar uurtjes rijden ben je in een compleet andere omgeving en raak je meteen in vakantiestemming. Als je het jezelf echt gemakkelijk wilt maken, kies je voor een hotel van Familotels alles is aanwezig, van verschoontafel op de kamer tot leenkinderwagens. Ook de Duitse Center Parcs-parken zijn helemaal ingericht op een vakantie met je baby – zelfs naar het zwemparadijs Aqua Mundo kan de kleine mee.

 

ZIE OOK: Nederlandse natuur in schijnwerpers in Duitsland

 

Peuters & kleuters | De natuur in

Wat is er fijner dan met je dreumes buiten in het groen te zijn? Even geen zorgen over vies worden of net gedrag, maar gewoon lekker ravotten, de natuur van heel dichtbij leren kennen en wilde dieren spotten. In heel Duitsland zijn hier volop mogelijkheden voor, want het land bestaat voor maar liefst 30% uit bos. Echte aanraders zijn het glooiende Beierse Woud en het Zwarte Woud, waar je de beroemde donkere bossen heel makkelijk combineert met een stedentripje naar Karlsruhe, Freudenstadt of Freiburg.

 

 

Basisschool | Elke dag een avontuur

Dit is een leeftijd waarop je alles wilt ontdekken en de wereld één groot avonturenparadijs is. Extra spannend wordt het natuurlijk in een pretpark als Tripsdrill in Baden-Württemberg, met onder meer een nieuwe katapult-achtbaan. Autofans en andere avonturiers komen aan hun trekken in de Autostadt in Wolfsburg, een themapark dat zeker niet alleen om auto’s draait. De spannende sprookjes van Grimm komen tot leven op de Sprookjesroute in Nordhessen, waar je onder meer Sneeuwwitje en Roodkapje persoonlijk kunt ontmoeten.

Pubers | Stoere stedentrips

Shoppen, lekker eten en stiekem heel enthousiast worden van dat mooie museum of prachtige gebouw: pubers neem je natuurlijk mee naar de Duitse steden. In het noorden van Duitsland vind je een aantal prachtige historische steden met elk een uniek karakter. Bremen is een heerlijke winkelstad en perfect fietsend te ontdekken. Zusterstad Bremerhaven, gelegen aan de Noordzee, combineert het stadsgevoel met het weidse van een haven. Hamburg is een mondaine stad mét een ruig randje, een prachtig oud centrum en een ware wereldhaven.

Een citytrip naar Bremen

Een citytrip naar Bremen

Comments are closed.