Midsummer Margraten Viert 40ste Jubileum Editie

Stichting Midsummer Margraten mag met veel trots haar 40ste jubileum editie aankondigen. Het Midsummer weekend, waar het tweede weekend van augustus steevast gereserveerd voor lijkt, vindt dit jaar plaats op 7, 8 en 9 augustus 2015.
midsummer-2015

Het muziekevenement zal dit jaar echter niet op de gebruikelijke locatie gaan plaatsvinden. Met dit jubileum wordt namelijk een nieuwe weg ingeslagen en zal het feest niet meer in de Manege van Margraten plaatsvinden, maar in een feesttent aan de Korpendu nabij industrieterrein Aan de Fremme. Daarbij zal Midsummer terug naar de basis gaan, naar het dorp, feestvieren met jong en oud samen. Ten opzichte van voorgaande edities zal dus het een en ander veranderen aan het evenement. “Gouden oude” zoals The Hippies en De Spikes worden op de vrijdag avond gecombineerd met Nielson die tegenwoordig de hitlijsten bestormd. Op zaterdag is er een dance avond en op de ‘Midsummer zondag’ kan men op een ouderwetse manier genieten van Frühshoppen met Duitse muziek en is een officieus NK spel terug van weggeweest.

Topartiesten

Het jubileum weekend van Midsummer zal worden afgetrapt op vrijdag 7 augustus. Het programma zal worden bekleed door DJ Bob.B, The Hippies, De Spikes en Nielson. Dit is een dag die een aantal jaren is weg geweest bij Midsummer. Met Nielson heeft Midsummer een ongelofelijke topartiest in huis. Nielson zal in een illuster rijtje terechtkomen dat wordt aangevuld met Nederlandse beroemdheden als Van Dik Hout, Jan Smit en Nick en Simon.

 

ZIE OOK: Nieuwe VVV Zuid-Limburg fietsroutes

 

The Hippies en De Spikes zullen velen ongetwijfeld bekend in de oren klinken. Dé coverbands van weleer, staan nu samen in één programma. Ze treden nog steeds op en trekken nog steeds de echte liefhebbers aan. Het idee achter deze line up was voor de organisatie, om de jongere generaties te laten proeven van de muziek waarop de oudere generaties op stap gingen, en andersom.

 

 

Midsummer zaterdag 9 augustus staat weer volledig in het teken van dance. Dance avonden bij Midsummer doen het goed, zo is gebleken de afgelopen jaren. Dit kan ook niet anders met toppers als Quintino, Bingo Players, Partysquad, Alvaro, Paul Elstak, Joey Dale, Jordy Dazz en uiteraard Martin Garrix, die nu nr. 4 DJ van de wereld is. Deze jubileumeditie is DJ Jean de grote man op de zaterdagavond. Een van de grondleggers van de Nederlandse house muziek, waar de huidige DJ-top van de wereld het van geleerd heeft. Het DJ duo Lucas & Steve zal net als op de vorige editie, ook dit jaar weer hun platen komen draaien. Midsummer is trots dat het deze twee Maastrichtse talenten heeft weten te vast te leggen voor Midsummer, want deze mannen zijn keihard aan de weg aan het timmeren om de top te halen. Ze maken dan ook hele grote stappen en zitten ondertussen bij Spinnin’ Records en Armada Music. Hun laatste nieuwe plaat “Fearless” is dan ook nu al een hit te noemen. Dat ze bekender en bekender aan het worden zijn blijkt wel uit hun agenda. Zo staan ze deze zomer op o.a. Creamfields en Sziget Festival. Een ander duo dat absoluut niet mag ontbreken, op welk feest dan ook, is 2Dirty. Dit DJ duo is ongelofelijk bekend en weet er overal één groot feest van te maken. Dit blijkt wel uit het feit dat ze de wintereditie van Midsummer, “Our House”, ook al twee jaar tot een succes maken. Ook zijn er twee erg getalenteerde artiesten van de partij. Zo zal, wederom een duo, Local Heroes voor het eerst op Midsummer te zien zijn. De andere artiest die de zaterdag compleet maakt is Giio, uit Margraten afkomstig, heeft op Our House in december al laten zien wat hij kan en dat belooft veel goeds voor Midsummer 2015.

Op de schop

De Midsummer zondag is ten opzichte van voorgaande jaren flink op de schop gegaan. Een tweetal aspecten zijn deze dag belangrijk en vormen dan ook de rode draad in het gehele programma. Uiteraard wordt het jubileum vandaag extra gevierd. En met wie kan Midsummer het jubileum het beste vieren? Juist, met Margratenaren zelf. Dit is waar het op zondag 9 augustus om draait. Het jubileum en het dorp. Stichting Midsummer Margraten wil het dorp nauw betrekken hierbij en op deze manier iets terugdoen, oftewel betekenen, voor het dorp Margraten.

De zondag zal van start gaan met een Heilige Mis. Op deze manier is Midsummer ooit begonnen en dit is de organisatie nooit uit het oog verloren. Er wordt dit jaar nieuw leven ingeblazen in een oude manier van feestvieren. Na deze Heilige Hoogmis is iedereen van harte uitgenodigd om gezamenlijk te komen “Frühshoppen”. Deze Midsummer zondag zal vervolgens in een Duitse ambiance voortgezet worden met artiesten als Dieter Koblenz, DJ Dirndl, Ohne Gewähr en DJ Marvin. Het belooft een ouderwets gezellige dag te worden met sfeervolle muziek en leuk vertier in de middag. Onder het genot van een pul bier kan namelijk het spektakel van het officieus NK Boomstamzagen aanschouwd worden! In diverse manches zullen sterke mannen en vrouwen het in tweetallen tegen elkaar opnemen om de titel van Beste Boomstamzagers te mogen dragen.


Stichting Midsummer is samen met al haar vrijwilligers druk bezig met de laatste voorbereidingen om van dit jubileum een knallend feest te kunnen maken. De organisatie nodigt iedereen uit om te komen proeven van de typische Midsummer sfeer in dat tweede weekend van augustus!

Comments are closed.