Nieuwe VVV Zuid-Limburg fietsroutes

VVV Zuid-Limburg heeft een tweetal nieuwe fietsroutekaarten ontwikkeld, die te fietsen zijn in en rondom Valkenburg en Eijsden-Margraten. VVV Zuid-Limburg wil 25% van de opbrengst hiervan doneren aan ZorgbureauTalent. Een doel dat de medewerkers van VVV Zuid-Limburg een warm hart toedragen.

logo-vvv-zuid-limburg

Dit is voor ons goed nieuws. Met dit bedrag kunnen we iets extra’s doen voor een nieuw project dat gericht is op de zinvolle invulling van de dagbesteding van onze ‘talenten’. Vanaf 2014 gaan we met een bestelbusje met koelinstallatie door het Heuvelland rijden om warme en koude maaltijden te kunnen distribueren naar onze klanten

aldus Marc Huijnen, één van de initiatiefnemers van Talent. Anya Niewierra, algemeen directeur van VVV Zuid-Limburg, zegt helemaal achter het idee te staan dat door medewerkers zelf helemaal is uitgewerkt.

Ons bedrijf heeft ‘verantwoordelijk’ als kernwaarde hoog in het vaandel staan en dat Talent ook nog eens in Zuid-Limburg ligt en zelfs in het gebied waar de routes gereden kunnen worden is al helemaal een pre aldus Niewierra.

Toen Marco Huijnen spontaan aanbood om reclame te willen maken voor de VVV Zuid-Limburg op het busje was de VVV directeur helemaal in haar nopjes.

Fietsroutes

De Fietsroutes zijn te verkrijgen via de webshop van de VVV Zuid-Limburg, via de VVV vestigingen in het gebied en via restaurant Talentino in Margraten. Het gaat om een fietsroute van 36 km in “klein” Heuvelland en om een fietsroute van 42 km tussen Geul en Maas. Aangesloten VVV accommodaties kunnen de fietsroutes via VVV Zuid-Limburg inkopen en op deze manier ook bijdragen aan het goede doel. VVV Zuid-Limburg draagt jaarlijks bij aan een goed doel, bij voorkeur in de eigen regio. De Ronald McDonald Kindervallei in Valkenburg heeft bijvoorbeeld ook al eens de opbrengst van de VVV jubileumfietsroutes mogen ontvangen.

Talent

Zorgbureau Talent is een AWBZ erkend zorgbureau voor kind, (jong) volwassene en gezin. Het bureau biedt begeleiding en richt zich daarbij op de ‘Talenten’ van kinderen en (jong) volwassenen met gedrags- en/of psychiatrische problematiek en/of een verstandelijke beperking. Om deze reden spreken zij niet van cliënten maar van ‘Talenten’. De locaties zijn gelegen in een landelijke, bosrijke omgeving in het Heuvelland. De locaties beschikken over alle voorzieningen en onderscheiden zich door een zeer kindvriendelijke inrichting waarin tevens de mogelijkheid tot naschoolse- / dagopvang en logeren geboden. Locaties zijn bijvoorbeeld ‘Restaurant Talentino’, ‘Bekkerie Tebannet’, begeleid wonen in Terhorst en naschoolse opvang in Eckelrade. Op dit moment maken 900 ‘Talenten’ gebruik van de zorgproducten van Talent. In 2012 caterde Talent de internationale pers in het persrestaurant van het WK Wielrennen en in 2013 de Gulpener Hopfeesten. Deze projecten bevorderen de integratie in de maatschappij op een zinvolle manier.

Comments are closed.