Valkenburgs sprookje komt tot leven

Op zaterdag 1 augustus komt het eerste Valkenburgse sprookje van de hand van kinderboekenschrijfster Mary Meurders tot leven. Op die dag presenteert de Valkenburgse niet alleen haar tweede sprookjesboek ‘Wolf’, maar tevens de speltocht die daarbij hoort. De feestelijke presentatie vindt plaats bij de VVV Limburg Winkel in Valkenburg waar de schrijfster een voorleessessie geeft en op verzoek een boek kan signeren.
wolff-zuid-limburg

Wolf

Samen vertellen het sprookje en de speltocht hoe de Grendelpoort van Valkenburg aan haar naam is gekomen. De speltocht speelt in 2015, in de nieuwe vestingstad Valkenburg. Op de vooravond van de Torenfeesten. De burgemeester vindt in de Grendelpoort een vreemde envelop van een geheim riddergenootschap. In de envelop zit een vers met een verontrustende voorspelling. Hoe lang zullen de nieuwe torens van Valkenburg nog staan? In de envelop zit een stapeltje kinderversjes en vreemde raadsels. De wethouders stellen de burgemeester gerust: dit is duidelijk kinderspel, maar toch kan de burgemeester er niet van slapen. Want stel het is kinderspel. Wat als het klopt? Dan is Valkenburg in groot gevaar.

 

 

De burgemeester blijft niet langer woelen. Voorzichtig staat hij op en volgt de aanwijzingen in de envelop. Alleen in zijn eentje lost hij dit niet op. Wie wil hem helpen? Het sprookje Wolf speelt in de middeleeuwen op de dag van de Torenfeesten. De nieuwe heer heeft Valkenburg haar eerste stenen torens gegeven. Op de ochtend van het feest gebeurd er alleen iets vreselijks. Op de drempel van de stad liggen drie stapels met botten. Niemand weet wat er gebeurd is. Er is maar een verklaring: een hele oude legende over een gruwelijk watermonster, Grendel. Alleen de kasteelheer gelooft niet in sprookjes en legendes. Al helemaal niet wanneer de kleine Wolf met een nog ongeloofwaardiger verhaal aankomt.

 

ZIE OOK: ‘Wandelen en fietsen’ in Zuid-Limburg

 

Afhankelijk van het weer binnen of buiten op het Theodor Dorrenplein 5. Vanaf 13:15 uur is iedereen van harte welkom. De activiteit zal ongeveer 45 minuten duren. Iedereen is van harte welkom.

Comments are closed.