Reisverzekeraar biedt dekking eigen risico bij huurauto

Het huren van een auto, motor of camper in het buitenland wordt aantrekkelijker gemaakt. De reiziger kan nu het eigen risico én de borg daarvoor verzekeren bij reisverzekeraar Allianz Global Assistance. Dat betekent dat de huurder de borg en het eigen risico bij schade terug krijgt van de reisverzekeraar.

Huur je auto op Schiphol

Huur je auto op Schiphol

Zorgeloze reis

De reisverzekeraar wil op deze manier bijdragen aan een zorgeloze reis van vakantiegangers of zakenreizigers. Vaak is het toch even wennen aan de verkeersregels en rijcultuur op de vakantiebestemming. De Eigen Risico Verzekering Autohuur kan goed van pas komen als er onverwacht schade aan de auto ontstaat of als het verhuurbedrijf (een deel van) de borg inhoudt. Deze verzekering dekt zowel het eigen risico als de borg. Bij de huur van een auto of motor kost de verzekering € 5,50 per dag en bij een camper € 8,- per dag. De Eigen Risico Verzekering Autohuur kan worden afgesloten bij het reisbureau, een tussenpersoon of via bit.ly/EigenRisicoAutohuur.

 

ZIE OOK: Huurauto-studie naar de reisgewoontes van Nederlanders

 

“We merkten dat reizigers steeds meer behoefte hebben aan een zo volledig mogelijke dekking van hun reizen in het buitenland. Daarom brengen wij deze extra autohuur dekking op de markt. Waar de één wel zo’n volledige dekking wil, neemt de ander het risico”, aldus Hans Weusten van Allianz Global Assistance.

 

 

Eigen risico: als men een auto, motor of camper huurt, dan is deze door de verhuurder verzekerd. In de meeste gevallen heeft hij dan nog wel een eigen risico. Bij schade aan de huurauto, -motor of -camper, betaalt hij het eerste deel van de schade zelf. Met de Eigen Risico Verzekering Autohuur is dit risico gedekt.

De borg: bij het huren van een auto, motor of camper moet een waarborgsom betaald worden, meestal met een creditcard. De verhuurder gebruikt deze waarborgsom als een garantstelling, mocht er iets met het gehuurde voertuig gebeuren dat niet onder de verzekering valt. Denk hierbij aan ruitschade, lakschade of schade aan het interieur van het voertuig. Met deze verzekering is men gedekt voor de ingehouden borg.

Comments are closed.