Gratis TourIstanbul tours gewaardeerd Turkish Airlines passagiers

Steeds meer Turkish Airlines passagiers maken tijdens hun overstap gebruik van de gratis TourIstanbul stadstours om Istanbul ontdekken. In de afgelopen zeven jaar namen al 75.360 passagiers deel aan de tours.

Gratis service

TourIstanbul is een gratis service voor passagiers van Turkish Airlines die in Istanbul een overstap tussen 9:00 en 18:00 uur hebben van minimaal 6 tot maximaal 24 uur tussen twee internationale bestemmingen. In 2009 gingen de eerste tours van start en maakten 1.256 passagiers via TourIstanbul kennis met de thuisbasis van Turkish Airlines. In 2015 hebben inmiddels al 21.000 passagiers deelgenomen aan TourIstanbul. Andere luchtvaartmaatschappijen bieden vergelijkbare stopover tours aan, maar Turkish Airlines is de eerste en enige airline waarbij deze service gratis is. Uiteraard kunnen ook Nederlandse passagiers die met Turkish Airlines via Istanbul richting verre bestemmingen in bijvoorbeeld Afrika of Azië vliegen, deelnemen aan TourIstanbul.

 

ZIE OOK: Ontdek Turkije

 

Lange wachttijden op de luchthaven worden op deze manier door Turkish Airlines omgetoverd in een unieke mogelijkheid voor transit passagiers om hoogtepunten als het Topkapi Paleis, het Hagia Sophia Museum en de Blauwe Moskee te ontdekken. Maar de Turkse gastvrijheid gaat nog veel verder. Niet alleen zijn alle entreekosten en het vervoer van en naar de luchthaven inbegrepen, Turkish Airlines biedt haar gasten op deze tours ook ontbijt en lunch aan. Door het verstrekken van deze dienst onderscheidt Turkish Airlines zich niet alleen van andere luchtvaartmaatschappijen, maar draagt ze ook bij aan de wereldwijde promotie van haar thuisbasis Istanbul.

 

 

TourIstanbul biedt internationale overstappers drie keer per dag de mogelijkheid om deel te nemen aan de rondleidingen. Afhankelijk van de aankomst- en overstaptijden van de passagiers, kan men aan de volgende tours deelnemen: 09:00-15:00 uur, 09:00-18:00 uur en 12:00-18:00 uur. De excursies worden begeleid door Engelssprekende gidsen en zijn speciaal ontworpen om in korte tijd een goed beeld van de stad te krijgen. Vooraf aanmelden is niet nodig, passagiers dienen zich minimaal een half uur voor aanvang van de tours te melden bij de Hotel Desk van Turkish Airlines in de aankomsthal op Atatürk Airport.

Het tourschema en verdere informatie is te vinden op www.turkishairlines.com en op www.istanbulinhours.com. Een visum is voor Nederlandse reizigers die aan TourIstanbul in Turkije willen deelnemen wel een vereiste. Dit kan men eenvoudig online aanvragen via www.evisa.gov.tr. Een impressie van de TourIstanbul tours is te zien op:

Comments are closed.