Beleef Valkenburg via een stadswandeling!

De afgelopen periode is er in Valkenburg hard gewerkt aan de herinrichting van het centrum. De geulkade is geheel vernieuwd, de Geulpoort is herbouwd en ook het historisch centrum van het Mergelstadje heeft een nieuwe look en feel gekregen. Langzaam maar zeker krijgt het Geulstadje een nieuwe look. De ideale tijd om Valkenburg te herontdekken tijdens een stadswandeling aan de hand van een VVV-gids.

Valkenburg

Valkenburg

Gelegen aan de snelst stromende rivier en in het bezit van het oudste nog in gebruik zijnde treinstation van Nederland, is Valkenburg al bijna anderhalve eeuw een trekpleister voor toeristen. In 1885 werd in Valkenburg zelf de eerste VVV van Nederland opgericht. In de 21e eeuw weet Valkenburg nog steeds iedereen, jong en oud, van actieveling tot rustzoeker naar de stad te trekken. Met het vernieuwde stadscentrum is Valkenburg aan de Geul klaar om herontdekt te worden. Gedurende de stadswandeling onder leiding van een enthousiaste VVV gids ontdekt u onder andere de Berkelpoort, Kasteel Oost, het Spaans Leenhof, de Grendelpoort en natuurlijk de Kasteelruïne in Valkenburg.

 

ZIE OOK: Ontdek Oud-Urmond via een stadswandeling!

 

Meer informatie

De stadswandelingen starten bij de VVV Limburg Winkel te Valkenburg (Theodoor Dorrenplein 5) en duren circa 1,5 uur. De wandelingen vinden plaats op zaterdag 25 juli en de zaterdagen van 01, 08 en 15 augustus. Alle wandelingen starten om 11.00 uur en zijn individueel via VVV Zuid-Limburg boekbaar. Vooraf reserveren is nodig en vol is vol! De wandelingen kosten € 3,60 per persoon. Voor groepen met minimaal 15 personen (of 15 betalende personen) is de rondleiding ook op afwijkende tijden te boeken. De rondleidingen zijn te boeken via de afdeling Informatie & Reserveringen per email; reserveringen@vvvzuidlimburg.nl of 0900-555 9798 (€ 1,- p.g.) of via de VVV Limburg Winkels. Kijk voor een overzicht op www.vvvzuidlimburg/limburgwinkel.

 

 

Comments are closed.