Ontdek Oud-Urmond via een stadswandeling!

Oud-Urmond, bekend van de Terpkerk, het Schippershuis en de Sint Leendertmarkt, nodigt u uit om haar verrassende kanten te leren kennen. Graag maakt VVV Zuid-Limburg met u een reis door de tijd om de sfeer op te snuiven van deze roemruchte vroegere havenplaats.

Wijngaard, Zuid-Limburg

Wijngaard, Zuid-Limburg

Een enthousiaste gids in de persoon van Roy Jaspers geeft een unieke en gevarieerde rondleiding boordevol natuur, cultuur, kunst en historie. De wandeling voert behalve langs de al eerder genoemde plekken, ook langs monumentale patriciërshuizen, de vier kerken en de oude haven. Roy Jaspers heeft de historische wandelroutes door Urmond uitgestippeld; “Deze tocht promoot het lokale toerisme van Urmond dat veel te bieden heeft”. De wandeling is een mix van natuur, cultuur en architectuur verpakt in verhaalvorm.

Wandeling Urmond

De wandeling start vanaf het monumentale protestantse kerkje (Grote Straat) en duurt circa 2 uur. Om de wandeling geheel in stijl te kunnen afsluiten krijgt u aan het einde van deze activiteit koffie en gebak in de schilderachtig gelegen protestantse Kerk.

 

ZIE OOK: ‘Wandelen en fietsen’ in Zuid-Limburg

 

Meer informatie

De wandelingen vinden plaats op zaterdag 02 mei en zaterdag 03 oktober 2015. Alle wandelingen starten om 13.00 uur en zijn individueel via VVV Zuid-Limburg boekbaar (rondleiding gaat door vanaf 6 personen, ook op inschrijving mogelijk). De wandeling kost € 6,10 per persoon incl. koffie en gebak. Voor groepen met minimaal 15 personen (of 15 betalende personen) is de rondleiding ook op afwijkende tijden te boeken. De rondleidingen zijn te boeken via de afdeling Informatie & Reserveringen per email; reserveringen@vvvzuidlimburg.nl of 0900-555 9798 (€ 1,- p.g.) of via de VVV Limburg Winkels.

 

 

Comments are closed.