Lint Londense vouwfietsen trekt door Rotterdam

Ruim veertig ‘Bromptoneers’, eigenaren van Londense vouwfietsen, crossten vandaag in een lint door Rotterdam tijdens de eerste Urban Challenge (BUC) in Nederland. In een avontuurlijke tocht door de stad vouwden en sjouwden de deelnemers hun vouwfietsen langs de hotspots van Rotterdam en uitdagende checkpoints. De tour eindigde op de zevende etage van het NHOW hotel waar ze met fiets en al proostten op de goede afloop. De challenge werd georganiseerd door de Londense fabrikant Brompton Bicycle.

Bromptoneers in actie tijdens Urban Challenge in Rotterdam.

Bromptoneers in actie tijdens Urban Challenge in Rotterdam.

Brompton Bicycle

Carmen Byers, Global Events en PR Manager Brompton:

Via de Urban Challenge benadrukken we de fun en functionaliteit van een Brompton. Bovendien is het een ultieme gelegenheid voor eigenaren om elkaar beter te leren kennen. Ik ben speciaal uit Londen overgekomen om de enthousiaste deelnemers aan het werk te zien! Aan de hand van challenges – onder andere vouwen en snel manoeuvreren – benadrukken we het gemak van het gebruik van een Brompton in de stad. Na het succes in Rotterdam overwegen we vaker dit soort evenementen te organiseren.

Het merk is in Londen en andere wereldsteden reeds een begrip. De fiets wordt verkocht in 45 landen, is eenvoudig op te vouwen en ideaal in het openbaar vervoer. Alle Brompton fietsen zijn met de hand gebouwd én op maat gemaakt, waardoor men een fiets kan samenstellen die precies aan alle wensen voldoet.

 

ZIE OOK: Eerste Brompton Urban Challenge in Rotterdam

 

Over Brompton

Wereldwijd verkoopt Brompton vouwfietsen in 45 landen, meer dan 80% van de hele productie wordt vanuit de fabriek in Londen geëxporteerd. Het lichte gewicht en de eenvoud waarmee een Brompton tot klein formaat op te vouwen is, maken hem tot de ideale stadsgenoot, handig voor woon-werkverkeer en recreatief gebruik.

Alle Brompton fietsen zijn met de hand gebouwd én op maat gemaakt. Hierdoor is het mogelijk een exemplaar helemaal te stylen naar ieders wensen via bikebuilder.brompton.com. Daar vinden consumenten een uitgebreide keus aan accessoires waarmee een Brompton is samen te stellen tot een ideaal en functioneel vervoermiddel.

 

 

Made in London

Brompton Bicycle is de grootste fietsfabrikant in Engeland. De fabriek bevindt zich in Kew, West Londen. Iedere fiets wordt handmatig daar door vakmensen geproduceerd.

Comments are closed.