Gedupeerden Hellas Travel zijn ticketgeld kwijt

Gedupeerden van Hellas Travel zien hun betaalde ticketgeld waarschijnlijk nooit meer terug. Er zijn ongeveer 350 gedupeerden doordat Hellas Travel de vluchten van Groningen Airport Eelde naar het Griekse eiland Corfu heeft geannuleerd. Het is niet waarschijnlijk dat de betaalde tickets die de vakantiegangers via Hellas Travel boekten, terug worden betaald.

Aegean Airlines

Aegean Airlines

Volgens Wijck Advocaten in Maastricht, die namens de touroperator optreedt, worden er op korte termijn geen resultaten verwacht. Veel gedupeerden zijn inmiddels door hun reisbureau schadeloos gesteld, of zij dat geld ooit terug zien is een groot raadsel. De reizigers die nog naar Corfu zouden gaan, zijn gewezen op alternatieve vluchten. Die vliegtickets moeten zij zelf betalen.

 

ZIE OOK: Hellas Travel en Aegean Airlines stoppen abrupt met Corfu

 

Geen contract met Hellas Travel

Hellas Travel huurde de toestellen tegen een vaste prijs via een bedrijf op Cyprus (GS Charter Aviation Services) van de luchtvaartmaatschappij (Aegean Airlines). “Wij hebben geen contract met Hellas Travel, maar een charterovereenkomst met GS Charter Aviation Services”, benadrukt een woordvoerder van Aegean Airlines. “Volgens de charterovereenkomst is GS Charter Aviation Services verantwoordelijk voor de geleden schade.” Bij Aegean Airlines is het bekend dat Hellas Travel in zwaar weer verkeert. “Om het bedrijf tegemoet te komen, hebben we weken geleden enkele prijzen verlaagd.” Ondanks deze tegemoetkomingen ontving Aegean Airlines geen betalingen van GS Charter Aviation Services. “In de overeenkomst staat dat Aegean Airlines voorafgaand aan de vlucht de betalingen (charterprijs, brandstof en belastingen) moet hebben ontvangen. Als dat dan niet het geval is, mag Aegean Airlines, volgens de charterovereenkomst, de geplande vluchten annuleren”, zegt de woordvoerder van Aegean Airlines. “Ondanks dat er drie weken voor de geplande vluchten en zoals staat aangegeven in de charterovereenkomst, geen betalingen zijn verricht, heeft Aegean Airlines de geplande vluchten van Groningen naar Corfu op 3 en 10 juli op eigen kosten uitgevoerd. Dit hebben we enkel voor de passagiers gedaan. De vlucht die vandaag gepland staat, heeft als enig doel passagiers te repatriëren van Griekenland naar Groningen.”

 

 

Rechtbank

De rechtbank op Cyprus buigt zich nu over het feit of Hellas Travel het bedrag van ongeveer € 56.000 terug kan vorderen van GS Charter Aviation Services of van de luchtvaartmaatschappij, meldt de advocaat van Hellas Travel.

Comments are closed.