Denemarken meest ‘fietsvriendelijke’ land van Europa

Denemarken is volgens de nieuwste gegevens van de Europese Fietsbond (European Cyclists’ Federation, ECF) het meest ‘fietsvriendelijke’ land van de Europese Unie. De onlangs gepubliceerde ‘fietsbarometer’ van de bond geeft Denemarken een kleine voorsprong op Nederland. Twee jaar geleden, toen de eerste ‘barometer’ door de Europese Fietsbond werd onthuld, deelden Denemarken en Nederland de eerste plaats.

Fietsen in Denemarken

Fietsen in Denemarken

Bij het samenstellen van de tweejaarlijkse rangschikking wordt door de ECF rekening gehouden met vijf criteria: het percentage van de bevolking dat fietst, de veiligheid van de fietsers, het aantal fietstoeristen, het jaarlijks aantal verkochte tweewielers en het aantal mensen dat lid is van een fietsbond. Denemarken en Nederland deden ook ditmaal weinig voor elkaar onder. In Denemarken zijn echter meer mensen aangesloten bij een fietsbond en worden meer fietsen verkocht. In Nederland is de fiets wel het meest gebruikte transportmiddel.

 

ZIE OOK: Zuid-Denemarken ontdekken via historische dramaserie ‘1864’

 

Op de ranglijst van de in Brussel gevestigde ECF neemt, net als twee jaar geleden, Zweden de derde plaats in. Finland, Duitsland en België nemen wederom de plekken 4, 5 en 6. Slovenië klom naar de 7e plaats (in 2013 12e) en Hongarije, Oostenrijk en Slowakije (in deze volgorde) completeren de top tien.

 

 

Comments are closed.