Barcelona favoriet bij Nederlandse Michelin chefs

Online reismagazine SurpriseTickets.nl publiceert vandaag een onderzoek onder Nederlandse Michelin sterrenchefs naar hun favoriete bestemming voor een gastronomisch weekend weg. Daarbij blijkt Barcelona verreweg favoriet onder de Nederlandse topkoks voor een culinaire stedentrip.

El Born Barcelona

De straten van Barcelona

Maar liefst 40% van de chefs kiest Barcelona als de beste bestemming voor een culinaire stedentrip. “De sterrenchefs vinden de stad hip, toegankelijk, en vooruitstrevend op het gebied van tempo cooking”, aldus Michael Takes van online reismagazine SurpriseTickets.nl. Takes benaderde voor SurpriseTickets.nl de topkoks van alle Nederlandse sterrenrestaurants. “De Spaanse keuken ontvangt nog meer lof van de chefs, want ook de nummer twee is van Spaanse bodem. In het kleine San Sebastián vind je maar liefst twee van de vijftig beste restaurants ter wereld.”

De beste steden voor een culinair weekend

De beste steden voor een culinair weekend

 

ZIE OOK: Michelin-sterren schitteren in Zuid-Tirol

 

Parijs vaak geroemd maar ook meest overschat

Op de gedeelde derde plaats als bestemming voor lekkerbekken staan Londen en Parijs. De laatste is meteen ook het meest omstreden keuze want ongeveer evenveel chefs vinden Parijs in culinair opzicht zwaar overschat. Waar de fans de Parijse restaurants roemen als het voorbeeld van écht klassiek genieten van eten, is er ook een flink aantal dat de prijskwaliteit-verhouding flink uit balans vindt.

 

 

Londen de grote belofte voor de toekomst

14% van de chefs kiest voor Londen als ze zich in gastronomisch opzicht willen laten inspireren. De hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk is ook de favoriet van de bekende TV-chef Ron Blaauw: “Londen groeit enorm en met miljoenen inwoners van over de hele wereld gebeurt er in culinair opzicht zo veel! Veel jonge mensen met nieuwe ideeën. Zo ontstaan er te gekke openlucht foodmarkten op geweldige plekken. De restaurants zijn divers en kwalitatief in verhouding erg goed. Londen heeft alles, een echte wereldstad.”

Het complete onderzoek en de bijbehorende dataset zijn te vinden op www.surprisetickets.nl

Over SurpriseTickets.nl

Online reismagazine SurpriseTickets.nl is een inspiratieplatform dat haar lezers helpt om het maximum aan plezier uit hun vakantiebudget te halen. Dit doet de website door handige smart- en budget travel tips te publiceren, dagelijks te zoeken naar reisdeals met een ‘wow factor’ en die niet alledaagse, speciale tips die je als consument niet zo snel zelf kunt vinden, te delen. Van accommodaties die iets charmants of bijzonders hebben en reizen die unieke ervaringen met zich mee brengen, tot leuke extra’s of gratis services waarmee bezoekers hun voordeel kunnen doen.

Comments are closed.