Michelin-sterren schitteren in Zuid-Tirol

Het aantal Michelin-sterren in het Italiaanse Zuid-Tirol is gestegen van 20 naar 23 sterren. Hierdoor is en blijft Zuid-Tirol de regio met de meeste Michelin-sterren in Italië. De Zuid-Tiroolse keuken is een smeltkroes van Alpiene en Mediterrane invloeden en trekt ieder jaar weer honderden wintersporters en levensgenieters. Door het aantal erkende sterrenrestaurants, ligt de lat ook hoog voor andere restaurants. Het resultaat: een gastronomische skibeleving in ieder restaurant en iedere berghut in de regio Zuid-Tirol

23 Michelin-sterren in 2014

De afgelopen jaren is het aantal restaurants met Michelin-sterren in Zuid-Tirol in een rap tempo toegenomen. Niet alleen gevestigde toprestaurants weten hun kwaliteit te handhaven, maar ook nieuwelingen presteren uitmuntend. Dit gaat niet onopgemerkt aan de Michelin-inspecteurs voorbij. In de editie van 2014 prijken namelijk 20 restaurants die gezamenlijk goed zijn voor 23 sterren. Vijftien restaurants behouden hun ster door de kwaliteit te handhaven. Daarnaast staan er twee nieuwkomers in de gids: Tilia in Dobbiaco / Toblach en Alpes in Val Sarentino / Sarnthein. Bovendien zijn vanaf nu drie restaurants in het bezit van twee sterren: St. Hubertus in San Cassiano / Sankt Kassian, Jasmin in Chiusa / Klausen en Trenkerstube in Tirolo / Dorf Tirol.

 

 

Gastronomisch genieten op de piste in Zuid-Tirol

Gastronomisch genieten op de piste in Zuid-Tirol

De culinaire lat ligt hoog

Behalve de sterrenrestaurants in Zuid-Tirol, zijn er in de streek ook veel andere toprestaurants en berghutten te vinden, waar je op geringe afstand van de skipistes kunt genieten van Alpiene en Mediterrane gerechten of een combinatie daarvan. De culinaire lat in de regio ligt hoog door de reputatie van de streek en de vele sterrenrestaurants, waardoor ieder restaurant en iedere berghut streeft naar topkwaliteit. Zie hier enkele suggesties:

Gostner Schwaige is een traditionele, kleine berghut op 1.930 meter hoogte, die plaats biedt aan totaal 25 personen. De jonge chef-kok Franz Mulser kookt alleen met verse, lokale ingrediënten. Hij gebruikt kazen die door zijn zus worden gemaakt en haalt zijn vlees bij de boerderij van zijn ouders. De bijzondere, vaak biologische producten in combinatie met de ontspannen sfeer maakt deze culinaire berghut geschikt voor de hele familie.

Bella Vista / Schöne Aussicht, gelegen op 2.845 meter, is omgeven door gletsjer-ijs en biedt een adembenemend panoramisch uitzicht. De keuken verdient erkenning vanwege het serveren van regionale specialiteiten en uitstekende wijnen. Tevens is deze berghut bekend vanwege de hoogste buiten-sauna van Europa, waar wintersporters bij kunnen komen van een uitputtende dag op de latten.

Rifugio Comici serveert gedurende de winter iedere dag verse vis op een hoogte van 2.154 meter. De Mediterrane keuken in de berghut is geschikt voor iedereen die in de Dolomieten in Italie wil genieten van delicatessen, gecombineerd met zorgvuldig geselecteerde wijnen.

Restaurant Rifugio Comici in Zuid Tirol

Restaurant Rifugio Comici in Zuid Tirol

Comments are closed.