Klaar voor North Sea Jazz

Het koper wordt nog extra gepoetst voordat de muziekliefhebbers en artiesten worden verwelkomd in het weekend van 10-12 juli. Hilton Rotterdam is klaar voor het North Sea Jazz Festival. Al vanaf de eerste Rotterdamse editie ademt het hotel tijdens het festivalweekend jazz in al zijn poriën. Hilton is het centrale punt van waaruit artiesten naar hun optredens in Ahoy vertrekken en ook weer terugkeren. “Alleen weet je nooit precies wanneer dat zal zijn”, zegt Henk Kleiman, die achter de schermen een bijzondere rol vervult tijdens het festival. Stadshal Bar & Restaurant is tijdens het festivalweekend geheel in jazzsfeer en serveert een speciaal 3-gangen festivalmenu. En wie weet is dat inclusief een ‘jazzmuzikant in het wild’.

Hilton Rotterdam is klaar voor North Sea Jazz

Hilton Rotterdam is klaar voor North Sea Jazz

Jamsessies in de kleine uurtjes

Kleiman werkt al 23 jaar bij Hilton als banquet supervisor. Tijdens North Sea Jazz werkt hij vooral op ongebruikelijke tijdstippen. Hij is dan verantwoordelijk voor de besloten jamsessies in het hotel, die na afloop van de reguliere optredens spontaan ontstaan en soms tot in de vroege ochtend doorgaan. De grote zaal ‘Le Jardin’ wordt omgetoverd tot een intieme jazzlocatie. Hier warmt van vrijdag tot en met zondagnacht trio Reinier Baas (gitaar), Stefan Lievestro (bas), Jamie Peet (drums), met wisselende gasten, de toehoorders op om nog even door te gaan. Het podium is tot in de kleine uurtjes voor artiesten en genodigden. Niet zelden leidt dat tot legendarische jamsessies, vertelt Henk Kleiman. “Ik vergeet nooit het overdonderende optreden van Lila Jones, in het eerste jaar van North Sea Jazz in Rotterdam. Ze kwam terug uit Ahoy, nog vol adrenaline, en wilde ‘nog even spelen’. Het werd een urenlang opzwepend muziekspektakel.”

 

ZIE OOK: Curaçao North Sea Jazz Festival brengt internationale allure

 

Zo zijn er veel verhalen te vertellen over de afgelopen tien jaar, met een korte onderbreking toen het hotel in verbouwing was. “Gelukkig draaien we sinds vorig jaar weer op volle toeren in de nachtelijke uurtjes van North Sea Jazz. Vooraf weet je nooit wat je mag verwachten, maar dat maakt het juist zo spannend en speciaal. En ik geloof niet dat iemand ooit is teleurgesteld”, zegt de Hiltonmedewerker die door deze functie zijn liefde voor jazz heeft ontwikkeld.

 

 

Gratis theatervoorstelling voor kinderen

Karin van den Berg, de nieuwe general manager van Hilton Rotterdam, verheugt zich enorm op haar eerste North Sea Jazz:

Ik zal mij er samen met onze gasten in onderdompelen en vind het fantastisch dat wij hier – in samenwerking met Mojo – die jamsessie-traditie in ere houden. En we presenteren ook iets nieuws, speciaal voor kinderen, op zaterdagmiddag 11 juli de muzikale theatervoorstelling ‘Luca gaat op Jazzreis’. Het is bedoeld voor kinderen van drie tot acht jaar – en een begeleider. De voorstelling is gratis, begint om 13.30 uur en duurt drie kwartier. Alle kinderen zijn hier van harte welkom!

Comments are closed.