Cirque Lumière; nieuwe zomershow op Attractiepark Duinrell

De jaarlijkse zomershow van Duinrell wordt dit jaar van 11 juli tot en met 23 augustus in het Zomershow opgevoerd. In dit jubileumjaar is gekozen voor een totaal nieuwe show met de titel ‘Cirque Lumière’.

Cirque Lumiere in Duinrell

Cirque Lumiere in Duinrell

Cirque Lumière

Drie keer per dag kan het publiek genieten van wervelende dansers, bijzondere variétéartiesten en spetterende licht– en lasereffecten. De lasereffecten zijn in handen van Bart Noordermeer.

Er zijn acrobatische hoogstandjes te zien van onder anderen Jasmijn die met haar partner Tobit een bijzondere act op een uni-cycle brengt. Solo weet zij ook voor bewonderenswaardige momenten te zorgen. Daarnaast speelt Jasmijn een komische act met partner Andrea. Tobit excelleert in een act waarin hij aan twee leren banden hoog boven de hoofden van het publiek zwaait. Onder andere laser vormt een onderdeel van het schouwspel. Deze show geeft tevens een knipoog naar ’80 jaar Familieplezier op Duinrell’.

 

ZIE OOK: Reistip: bezoek Duinrell Wassenaar

 

De cast

De cast bestaat uit Jasmijn Rubingh, Tobit van Vliet, Andrea Souren en Lisa Chudalla.

Tobit, Jasmijn en Andrea zijn professionele circusperformers die hun opleiding genoten aan de University of Arts, Codarts, in Rotterdam. Na hun ontmoeting tijdens een circustoernee in 2014 zijn Tobit en Jasmijn een duo. Sinds 2011 vormt Jasmijn met Andrea het duo Strange Birds, waarmee zij in binnen- en buitenland succesvolle optreden verzorgde.

De vierde variétéartiest is Lisa Chudalla. Zij heeft als specialisme Cyr wheel, een grote metalen hoepel die gyroscopisch roteert terwijl zij er in rond draait en met haar lichaam het wiel in beweging houdt. Daarnaast ontwikkelde Lisa een nieuwe luchtact, waarbij ze gebruikmaakt van een stalen ketting. Duinrell heeft de primeur van deze act. Lisa komt uit Duitsland en studeerde eveneens aan University of Arts, Codarts, in Rotterdam.

 

 

De dansers

De door The Dance Company voor deze show geselecteerde dansers (drie mannen, twee vrouwen) zijn allen afgestudeerd aan het Albeda Dans College in Rotterdam. Onder leiding van choreograaf Steven Dragtenstein vormen zij de rode draad door de show waarbij zij eveneens hun skills in free style en urban tango tonen.

De techniek van de show is in handen van Total Audio Support en de productie van Rocket Agency & Events Sylvia van den Akker en Conny Wieringa.

Comments are closed.