Reistip: bezoek Duinrell Wassenaar

Duinrell Wassenaar bestaant uit verschillende onderdelen, zoals een attractiegedeelte, het bekende Tikibad, en een camping die mogelijkheden biedt voor jong en oud. Op woensdag 23 juli, heb ik samen met mijn vrouw en twee kleinkinderen van bijna 7 en bijna 10 jaar een bezoek gebracht aan het attractiepark Duinrell te Wassenaar.

40 attracties

Na binnenkomst moest er eerst op de uitgebreide plattegrond bekeken worden wat voor de kleintjes een leuke attractie was om mee te beginnen. Ze waren er al snel achter dat het roeien in een bootje wel erg leuk zou zijn. Zo gezegd zo gedaan dus. Vervolgens was het moeilijk kiezen. Je moet je eens indenken dat je kunt kiezen uit 40 verschillende attracties die allemaal op het park aanwezig zijn. De attracties zijn deels bestemd voor hele gezinnen, maar wat te denken van attracties die meer geschikt zijn voor de waaghalzen onder ons.

AP Duinrell Dragonfly 01 ECC

Doordat het hebben van een informatiemap met de plaatsen van de verschillende locaties zeer nuttig was, zijn wij dan ook achtereenvolgens naar een aantal interessante en leuke onderdelen gegaan. Ik noem hierbij o.a. de Splash, kikkerachtbaan, carrousel, Niagara Superroetsj, Waterspin, Monorail, kortom te veel om op te noemen.

Tikibad

Gezien de temperatuur buiten, het was een zonnige warme dag, moest uiteraard ook een bezoek gebracht worden aan het Tikibad. Dit bad, met o.a. elf verschillende glijbanen is uiteraard een eldorado voor de waterratjes onder ons. Daar waar geen gebruik gemaakt wordt van het Tikibad kan ook gezwommen worden in het ernaast gelegen buitenzwembad.

Duinrell Tikibad overzicht

Summer Parade 3.0

Aan het einde van de dag zijn wij naar de show Summer Parade 3.0 wezen kijken. Hier tonen negen professionele artiesten, die behalve over geweldige danskwaliteiten, ook over acrobatische vaardigheden beschikken, hun bijzondere talenten in de show. Het publiek wordt buiten begroet door een aantal van de professionals, eenmaal binnen maakt men kennis met de overige medewerkers van deze show. In de show zijn er hoofdrollen voor onder andere een bijzondere ballerina, een lucht-acrobate, een magische Russische dame, die een speciale act met hoepels uitvoert en de jongleur David Severins, wiens veelzijdige kunsten als rode draad door het programma lopen. Muziek en dans vormen de basis van de show en men kan dan ook opzwepende nummers verwachten op bij voorbeeld muziek van The Pirates of the Caribbean. Indrukwekkend is ook een acrobaten nummer op muziek van Anouk.

Deze show wordt dagelijks , tot en met 31 augustus 2014, drie maal vertoond en wel om 13.00 uur, 14.30 uur alsmede 16.00 uur in het Zomertheater.

Familieplezier in Duinrell

Wij vonden het bezoek aan het attractiepark Duinrell meer dan geslaagd. Om echter van alle attracties gebruik te maken is het aan te bevelen om meerdere dagen naar het park te gaan. Gevraagd aan onze kleinkinderen wat zij het leukste aan het park vonden zei onze jongste kleindochter van bijna 7 dat zij het Tikibad bovenaan haar lijstje had staan. De bijna 10 jarige kleinzoon was helemaal uit zijn dak gegaan in de Waterspin.

Summer p 2014 1
Kortom, Duinrell biedt familieplezier, het hele jaar door. Winter, lente, zomer en herfst. Het attractiepark Duinrell is geopend van 5 april tot en met 26 oktober 2014, het Tikibad is het gehele jaar geopend. Het vakantiepark en alle faciliteiten liggen midden in de natuur van het Duinrell – landgoed.

Wil je, zoals al door mij werd gememoreerd meerdere dagen op het park aanwezig zijn om gebruik te maken van de vele attracties, blijf dan overnachten op het vakantiepark, b.v. in een comfortabele Duinbulgalow, op de gezellige camping of in de groepsaccomodatie het Duinhotel. Je kunt ook komen glamperen op Duinrell in een lodgetent.

 

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

Comments are closed.