Eindelijk hulp bij reisvoorbereiding

Er gaan nog steeds veel Nederlanders onvoldoende voorbereid op reis. Nadat de reis is geboekt, zijn er nog een aantal belangrijke checks en acties nodig om de reis tot een succes te maken. Waar moet ik op letten in dit land? Heb ik een visum nodig? Zal ik vooraf geld wisselen? Heb ik vaccinaties nodig? Ben ik voldoende verzekerd? Dit en nog veel meer zaken kunnen reizigers vanaf nu op MyTravelPlanner.nl bekijken, plannen en uitvoeren op basis van hun eigen reisgegevens.
logo-mytravelplanner

Onnodig veel problemen op reis

Jaarlijks komen veel Nederlanders in het buitenland in de problemen. Een goede reisvoorbereiding kan dit voorkomen. Toch slaan veel reizigers deze stap over. Deels komt dit doordat het makkelijker is geworden om zelf je reis online samen te stellen en deels omdat men sommige dingen gewoonweg niet weet of vergeet. Een tandenborstel vergeten is niet zo erg, maar op reis met een verkeerde dekking op je reisverzekering, een niet geactiveerde bankpas voor landen buiten Europa, ongeldige reisdocumenten, of zonder preventieve vaccinaties kunnen zorgen voor een hoop ellende.

 

ZIE OOK: Gemak bij het aanvragen van je visum voor Turkije

 

De Amsterdamse Startup MyTravelPlanner.nl heeft hiervoor de oplossing. Door samenwerkingen aan te gaan met onder andere het ministerie van Buitenlandse Zaken, Douane, CIBT Visas, Europeesche Verzekeringen, Gezond op Reis en GWK Travelex, hebben ze alle benodigde belangrijke informatie voor een goede reisvoorbereiding op één website bijeen gebracht. Reizigers die de website bezoeken, krijgen binnen enkele seconden een volledig overzicht van de meest belangrijke aandachtspunten voor zijn of haar bestemming. Hiervoor hoeven zij alleen 5 korte vragen te beantwoorden over het land waar zij naartoe gaan, het doel, hun gezelschap, activiteiten en vertrekdatum.

 

 

Persoonlijke to-do lijst

De grootste waarde zit niet alleen in het tonen van het meest actuele en persoonlijk advies, maar juist ook in de hulp bij de uitvoering. De reiziger stelt op basis van de adviezen zijn of haar persoonlijke to-do lijst samen en kan deze vervolgens bewaren. MyTravelPlanner.nl helpt de reiziger vervolgens door het hele proces van plannen en uitvoeren. Ook verstuurt MyTravelPlanner.nl herinneringen als de tijd dringt om bijvoorbeeld de vaccinaties te gaan halen of het visum aan te vragen.

‘Dat het nog niet bestaat!’

Dat was de meest gehoorde reactie tijdens onze voorbereidingen, vertellen oprichters Erik Liet en Danny van der Harst. “Dat hoor je natuurlijk graag als Startup. We denken zeker in een behoefte te voorzien, niet alleen vanwege de toenemende zelfstandigheid van reizigers, maar ook door de snel afwisselende internationale ontwikkelingen”, licht Van der Harst toe.

“Mensen willen gemak en eenvoud”, zegt Liet, “Dat hebben wij gecreëerd door alle adviezen van gerenommeerde partijen bijeen te brengen en het mogelijk te maken om die per individuele reis te tonen, te plannen en uit te kunnen voeren. Alles op één plek dus.”
screen-mytravelplanner

Reisondernemingen en werkgevers enthousiast

Het idee kwam in een stroomversnelling toen bleek dat niet alleen de eerder genoemde partners enthousiast raakten over het concept, maar ook reisondernemingen en bedrijven positief reageerden op de toepassing. “Voor reisondernemingen en werkgevers die werknemers op zakenreis sturen is de tool het ideale verlengstuk van hun dienstverlening en zorgplicht”, zegt Van der Harst, die als extern communicatieadviseur al jaren werkzaam is voor het ministerie van Buitenlandse Zaken op het onderwerp Reisadviezen.

Relaxed op reis

“Uiteindelijk hopen we de Nederlandse reizigers niet alleen van gemak en persoonlijk advies te kunnen voorzien, maar ook dat zij dankzij een betere voorbereiding nog meer genieten van hun reis en dat daarmee het aantal Nederlanders dat in het buitenland in de problemen komt afneemt”, benadrukt Liet tot slot.

Comments are closed.