Bezoek deze Open Air Festivals in regio Mullerthal Luxemburg

Geen prestigieuzer kader voor het “Open Air Festival 2015” dan de binnenkoer van de barokke Abdij van Echternach, de oudste stad van het land en beroemd omwille van haar door de UNESCO tot werelderfgoed uitgeroepen springprocessie. Van 9 tot 11 juli kan u hier genieten van een eersteklas muziekfestival en tegelijk van een omgeving die door de natuur overvloedig werd bedeeld. Maak er een midweek van, en begeef u op het Mullerthal Trail, één van de Leading Quality Trails – Best of Europe.
mullerthal-luxemburg

Lieflijke dorpjes

Er wacht u een aaneenrijging van diepgroene bossen en indrukwekkende rotsformaties, eindeloze vergezichten en lieflijke dorpjes, kapelletjes en kastelen. Op 9 juli bijt het jazzkwintet “Till Brönner” de spits af op de binnenkoer van de oude abdij. Een blaasorkest zorgt voor de gemoedelijke sfeer op het concert van de volgende dag.

 

ZIE OOK: Ontdek Luxemburg stad in 24 uur

 

Op vrijdag 11 juli is het de beurt aan talent van eigen bodem met het aantreden van de Luxemburgse hiphop band “The Läb”, gevolgd door de “indie folk” muziek van de groep “Seed to Tree”. “Sun Glitters & Lisa Berg” sluiten de avond af met een elektronische set. Tip : voeg een extra culinair accent toe aan dit muzikaal fijnproevers menu met een Late Night Diner. Het regionale verkeersbureau en de regionale hotelverenigingen bieden diverse arrangementen aan.

 

 

Van 26 tot 31 juli doet Rock Classics @ Beaufort Castle het historisch erfgoed letterlijk op zijn grondvesten daveren. Ook dit openluchtfestival nodigt uit tot een toemaatje in de vorm van een midweek of verlengd weekend in de streek. Overdag laten de twee kastelen zich in vol ornaat bewonderen en ze zijn zeker het bezoeken waard. De cassislikeur die geproduceerd wordt op het Renaissance kasteel is trouwens een specialiteit van de streek. Met dit indrukwekkende historische decor als achtergrond kiest het festival in zijn programma volop voor het contrast. De heavy metal group “Sabaton” steekt het vuur aan de lont met de voorstelling van zijn nieuwe album “Heroes”. Een unieke gelegenheid om de Zweedse topgroep, gelauwerd door het Engelse blad “Metal Hammer”, aan het werk te zien. Het vuurwerk de volgende dag komt van de legendarische rockband “Status Quo” die het beste puurt uit zijn niet minder dan 30 succesalbums. Met “Dream Theater” staat daarna één van de belangrijkste vertegenwoordigers van de New Yorkse progressive-metal scene op het podium. Ook het Amerikaanse “Queensrÿch” trekt deze lijn verder. De 30ste verjaardag van het album Misplaced Childhood vierend brengt “Fish”, alias Derek William Dick, een performance van het complete album naar Luxemburg. En om af te sluiten met een topper zet Rock Classics @ Beaufort Castle op vrijdag 31 juli “Clueso” op het programma met het nieuwe album “Stadtrandlichter”, winnaar van de Duitse 1 Live Krone en iTunes album van het jaar 2014.

Comments are closed.