Rotterdam staat deze zomer bol van de foodfestivals

Culinaire liefhebbers kunnen deze zomer hun hart ophalen in Rotterdam. De stad staat de komende maanden bol van de foodfestivals. Van nieuwkomers als Op z’n Rotterdams en Piccalilli Food Camp tot gevestigde namen als KunsthalKOOKT en culiNESSE. Daarbij is geheel op z’n Rotterdams culinair alles mogelijk.

Het Food Truck festival in Rotterdam

Het Food Truck festival in Rotterdam

Een selectie uit het aanbod

Food Truck Festival Trek – 14 t/m 17 mei

Het rondreizende Food Truk Festival Trek strijkt voor het eerst neer in Rotterdam. Tientallen mobiele keukentjes toveren het Vroesenpark in de wijk Blijdorp om tot een groot openluchtrestaurant. Bezoekers kunnen ook genieten van live muziek, theater en kleinkunst.

Piccalilli Food Camp – 29 t/m 31 mei

Piccalilli Food Camp is een streetfoodfestival ‘voor Rotterdammerts door Rotterdammerts’ in het Museumpark. Met onder andere 30 pop-up streetfood cateraars, een groot terras, een podium voor vernieuwende artiesten, workshops, spelletjes en meer.

Op z’n Rotterdams – 29 t/m 31 mei

Het nieuwe evenement ‘Op z’n Rotterdams’ brengt drie dagen vol kunst, eten en shoppen. Vijf Rotterdamse Hotspots, te weten de Koopgoot, de Markthal, de Kruiskade, het Grotekerkeplein en het Binnenwegplein worden door een speciale culturele route door het stadscentrum met elkaar verbonden. Zo wordt De Koopgoot culinaire Kookgoot, Het Binnenwegplein cultureel Montmartre en noemt Het Grotekerkeplein zich drie dagen lang Azië aan de Maas.

Damn Food Waste – 14 juni

Damn Food Waste strijkt op 14 juni neer op de Binnenrotte tegenover de Markthal in Rotterdam. Met een gratis megalunch voor ongeveer 5000 mensen, gemaakt van groenten die anders zouden zijn weggegooid, komen de organisatoren in actie tegen voedselverspilling.

KunsthalKOOKT – 19 t/m 21 juni

Dit jaar is de 5de editie van de ‘KunsthalKOOKT’. De kunsthal wordt omgetoverd tot de ‘grootste overdekte streekproductenmarkt’ van Nederland. In deze ‘Markthal’ bieden circa negentig veelal kleinschalig werkende ondernemers hun waren aan. KunsthalKOOKT biedt dit jaar ook een podium aan andere eetfestivals die de stad rijk is, zoals Rotterdamse Oogst, RotterdamseKost, Rauwkost en het multiculturele Rotterdamse Eetplein Djemaa el Fna.

Ketels aan de kade – 16 augustus

In historisch Delfshaven vindt deze zomer de tweede editie van Ketels aan de Kade plaats. Tijdens dit festival kunnen bezoekers, midden in een historisch decor, het Rotterdamse verleden proeven en ervaren.

 

ZIE OOK: Rondstruinen, proeven en genieten in Markthal Rotterdam

 

culiNESSE– 20 t/m22 augustus

Het culinair cultureel muziekfestival CuliNESSE vindt traditiegetrouw plaats aan de Zevenhuizerplas in Rotterdam Nesselande. Rotterdamse restaurants serveren hun gerechten vanuit hun tijdelijke strandrestaurant. Met onder andere optredens van Waylon, Di-rect, Candy Dulfer en Jan Smit.

RotterdamseKost – 17 t/m20 september

RotterdamseKost brengt het beste dat Rotterdam te bieden heeft op culinair, cultureel en muzikaal gebied. Van de sterrenrestaurants tot een zak patat van Bram Ladage en een biertje van het oudste café van Rotterdam, Melief Bender. Het festival vindt plaats in het Park bij de Euromast.

 

 

Djemaa el Fna – 25 t/m 27 september

Het Marokkaanse eetplein Djemaa el Fna strijkt drie dagen neer in het Museumpark. Dit openluchtrestaurant brengt lekker eten uit allerlei windstreken. Daarnaast zijn er in de marktkramen ook diverse authentieke Marokkaanse producten te koop.

Rotterdamse oogstmarkt – 18 april t/m 19 december

Een tweewekelijkse markt met regionale en seizoensgebonden producten, afwisselend in Rotterdam Noord en West. Gezellig, creatief en ambachtelijk. Met terras, verse marktmuziek en vele andere oogststreken voor jong & oud. De oogstmarkt is Iedere eerste 1e zaterdag van de maand te vinden op het Noordplein (Noord) en elke 3e zaterdag van de maand op het Heemraadsplein (West).

Comments are closed.