Helsingborg; een levendige boulevard

Miez Peek bezocht onlangs het Zweedse Skåne. Lees zijn verslag en geniet met hem mee op die levendige boulevard in Helsingborg: “Het Zweedse Helsingborg is zo’n stad met een boulevard van ruim twee kilometer (ongeveer net zo lang als de boulevard van Scheveningen) waar van alles gebeurt. Ideaal om een mooie wandeling te maken, het liefst natuurlijk als de zon zakt.

Laat je smaakpapillen verwennen in Zweden

Laat je smaakpapillen verwennen in Zweden

En dat zakken doet de zon precies aan de goede kant in zee, net naast Denemarken…”. ecktiv.nl/helsingborg-een-levendige-boulevard-waar-je-hem-niet-verwacht

Midden-Zweden: Hälsingland & Gästrikland swingt

Deze zomer kunnen muziekliefhebbers en Zwedenfans hun hart ophalen in Midden-Zweden, in de regio’s Gästrikland en Hälsingland. Deze regio’s vormen het decor voor een muzikale vakantie, met zomerse, warmbloedige muziek en verrassende theatervoorstellingen! Met een kleedje op het gras kijk je je ogen uit.

Of je nou van jazz, rock&roll, blues, klassieke muziek of hard rock houdt: Midden-Zweden: Hälsingland & Gästrikland swingt en staat in de maanden juni en juli in het teken van muziek, muziek en nog eens muziek, heerlijk eten en vermaak voor jong én oud.

 

ZIE OOK: Nieuwe campings in Stockholm en Skåne

 

Haute cuisine in Småland

De Zweedse plaats Växjö is uitgeroepen tot culinaire hoofdstad van Zweden in 2015! De stad gooit niet alleen hoge ogen op culinair gebied, maar heeft ook op artistiek vlak veel interessants te bieden. Kortom, een ideale weekend- of zomervakantiebestemming!

Met stip op nummer 1 staat het award winnende PM & Vänner in Växjö. Houd je het liever wat eenvoudiger? Sla dan de lokale specialiteit isterband niet over, verse worst met aardappelen in witte saus. En, er zijn ook een aantal ecovriendelijke restaurants. De regio herbergt heel veel gezellige eetgelegenheden, barretjes en ook een flink aantal kwalitatieve restaurants. Kortom, proef Småland!

Kom in juni of juli naar deze Zuid-Zweedse regio en laat je smaakpapillen verwennen!

 

 

Beleef Dalarna vanaf een Zweedse paardenrug

Stap op de rug van Lowisa, Myrmin, Svarten, Tjorven of Hera en maak een trektocht door de bergen en diep, maagdelijke bossen van Dalarna. Het rijden op een Noord-Zweedse ros geeft een gevoel van magische oerkracht. Het western zadel is zowel comfortabel als stabiel waardoor je uren, of zelfs meerdere dagen in stap, draf of galop door de wildernis struint. En, wie weet vang je nog een glimp op van een land of vos. Het rijden in Dalarna, het ‘Zweden in miniatuur’, leid je langs bergen, bossen, sprankelende meren en open, glooiende akkers en ook passer je de typische rode huizen.

Comments are closed.