Nieuwe campings in Stockholm en Skåne

Vlakbij Stockholm, in het Flatennatuurreservaat 15 km ten zuiden van de Zweedse hoofdstad, opent aankomend midzomerweekend camping Nordic Camping & Resort Ställplatsstockholm zijn deuren. Een prachtige plek met moderne faciliteiten. Zo combineer je je citytrip met outdooractiviteiten.

citycamp-stockholm-camping

Online reserveren mogelijk

De camping heeft 48 plekken waarvan er 23 voor caravans tot 9 meter en er zijn 25 tentplekken al dan niet met elektra. Er kan online gereserveerd worden en betaald worden met credit card. Je kunt dus op ieder gewenst tijdstip aankomen, je bent niet afhankelijk van openingstijden van de receptie. De camping ligt midden in een natuurgebied met wandelpaden, 200 meter van waar je kunt zwemmen, 200 meter van de bushalte waar je instapt om over 20 minuten in het centrum van Stockholm te zijn.

 

ZIE OOK: De top 3 outdoor-avonturen in Skåne

 

Naast deze camping is er nog een Nordic Camping & Resort camping in Stockholm. Deze heet: Citycampstockholm.

Nieuwe camping aan de Sond

In het pittoreske dorpje Borstahusen in het zuiden van Zweden, in Skåne, is de oude familiecamping Borstahusen nieuw leven ingeblazen. In dit vissersplaatsje, daterend uit 1700, kun je deze zomer fantastisch kamperen en Zweedse vakantiehuisjes huren met uitzicht op de Sond.

 

 

Met het plaatsje Landskrona om de hoek is het hier goed toeven. Vanaf hier vaar je in 30 minuten naar het idyllische eiland Ven waar je het Tycho Brahe Museum kunt bezoeken. Tycho Brahe (1546-1601) was een opmerkelijk wetenschapper, die op dit eiland vooral als astronoom onderzoek deed. Lang voor de uitvinding van de telescoop golden zijn waarnemingen van het heelal als de nauwkeurigste. Verder is het de moeite waard het eiland rond te fietsen. En, er is zelfs een whiskey stokerij! Weer terug op het vaste land kun je een balletje tikken op de Landskrona Golf Club. En eenmaal weer op de camping kun je genieten van de zeer fraaie spa en een gastronomisch zeer goed restaurant.
camping-sond

Comments are closed.