De top 3 outdoor-avonturen in Skåne

Stille bossen, een grillige rotskust, uitgestrekte weides en de heerlijke stranden. Dat kom je allemaal tegen op de Skåneleden-wandelroute. Trek een paar stevige schoenen aan, doe je rugzak om en ga lekker op pad. De ontdekkingsreis langs alle culturele en landschappelijke pareltjes van Skåne is in totaal wel 1000 kilometer lang. De route is onderverdeeld in 85 etappes, die je afzonderlijk kunt bewandelen. Aan het wandelpad zijn eenvoudige kampeerplaatsen. De plekken zijn beschut en er zijn voorzieningen als een composttoilet, een vuurplaats, afvalemmers en een informatiebord.

Foto: Niclas Ström

Foto: Niclas Ström

Het eiland Ven

Je moet beslist een keer de veerboot naar het prachtige eiland Ven nemen. De veerdienst tussen Landskrona en Ven is het hele jaar open. Op Ven is het beroemde Tycho-Brahe-Museum. Er zijn verschillende kunstateliers, je kunt er midgetgolf spelen en paardrijden. Ook is er een destilleerderij die een lekkere whisky maakt. Een verkenningstocht over het eland gaat het gemakkelijkst met een fiets, die je hier kunt huren.

 

ZIE OOK: Welke Zweden vakantie past bij jou?

 

De nationale parken

In de beide nationale parken van Skåne kun je de veelzijdigheid van de dierenwereld in deze regio beleven. Bijvoorbeeld in het nationale park Stenshuvud in Österlen, in het oosten van Skåne. Dit zuidelijkst gelegen park van Zweden heeft een rijke flora en fauna. Je kunt hier vanaf een 97 meter hoge heuvel prachtig over het park uitkijken. En daarna bijvoorbeeld heerlijk ontspannen op een van de witte stranden of lekker slenteren door de schilderachtige vissersdorpjes in de omgeving.

 

 

Het nationale park Söderåsen in het hart van Skåne is het grootste aaneengesloten beschermde bosgebied van heel Noord-Europa. Hier, om precies te zijn in Skäralid, ligt ook de ‘Grand Canyon’ van Skåne, met steil opgaande klippen en afgronden die je doen duizelen. De beste tijd voor een wandeling door de berkenbossen is in de herfst, als het concert van de vogels zijn hoogtepunt bereikt.

Comments are closed.