Limburg heeft het beste toeristische imago

Vooral de recreatieve mogelijkheden en de mooie natuur bepaalden deze uitkomst. Zuid-Limburg komt zelfs als op één na populairste streek uit de bus. Alleen de centraal gelegen en vele malen grotere Veluwe deed het beter. Dat blijkt uit een 2-jaarlijks onderzoek naar de merkwaarde van steden en streken, gehouden onder meer dan 12.000 Nederlanders en uitgevoerd door onderzoeksbureau Hendrik Beerda. Elke gemeente, streek en provincie is daarbij op 43 factoren onderzocht.

Geniet van een hapje en drankje op het terras

Geniet van een hapje en drankje op het terras

Mooie natuur

De recreatieve mogelijkheden en de mooie natuur bepalen dus in grote mate het imago van zowel de provincie als de regio Zuid-Limburg. Ook de Bourgondische sfeer speelt een belangrijke rol. Een van de conclusies uit het onderzoek is dat bewoners over het algemeen een hoge waardering geven voor faciliteiten op het gebied van cultuur en evenementen. Een andere faciliteit die veel invloed heeft op de sterkte van een streekmerk zijn de aanwezige horeca. Limburg en Noord-Brabant zijn de provincies die bij de gemiddelde Nederlander het warmste gevoel oproepen.

 

ZIE OOK: Kom wandelen en fietsen in Zuid-Limburg

 

 

 

Comments are closed.