Utrecht aantrekkelijke bestemming voor ‘postmoderns’

In de campagne ‘Echt Utrecht’ van Centrummanagement Utrecht en Toerisme Utrecht delen ondernemers, inwoners en bezoekers tips over activiteiten, bijzondere plekken en winkels in de stad met elkaar. De campagne heeft als doel om Utrecht als aantrekkelijke vrijetijdsbestemming te positioneren bij de Postmoderns en het bezoek aan de stad te doen laten toenemen.

De Tour de France komt dit jaar naar Utrecht

De Tour de France komt dit jaar naar Utrecht

Postmoderns naar Utrecht trekken

Om Utrecht top-of-mind te krijgen als vrijetijdsbestemming bij Nederlanders, maakt Toerisme Utrecht in de campagne gebruik van promotie via stations, Facebook en online bannering op websites zoals nu.nl. De campagne is in de maand juni zichtbaar op NS-stations in de provincie Utrecht en Amsterdam. Vanuit de regio Amsterdam blijkt de interesse in een bezoek aan Utrecht groot te zijn. In deze regio wonen veel Postmoderns, de hoofddoelgroep van de campagne. Een Postmodern is gemiddeld tot hoog opgeleid, heeft een brede interesse in zowel high- als low culture, is individualistisch en ondernemend. Vrijheid, creativiteit en tolerantie zijn belangrijke waarden voor deze leefstijlsegmentatiegroep. Door het slimme, creatieve en bruisende karakter van Utrecht, sluit de stad als vrijetijdsbestemming goed aan bij de behoeften van de Postmoderns.

 

ZIE OOK: Religie en rijkdom in Utrecht

 

De postmoderne doelgroep is niet de enige doelgroep waar Toerisme Utrecht zich op richt. Via andere gerichte campagnes en kanalen worden weer andere doelgroepen aangesproken voor een bezoek aan Utrecht. Zo worden voornamelijk ‘Traditionals’ aangesproken met de Winter Utrecht campagne en wordt bij de collectieve marketing van musea de ‘Upper Class’ meer aangesproken.

 

 

VIP-kaarten voor de tourstart winnen

De Echt Utrecht campagne wordt voor het tweede jaar ingezet. Uit alle ingezonden tips selecteert Toerisme Utrecht een winnende tip. De winnaar krijgt VIP-kaarten voor de tourstart in Utrecht. De sub-boodschap van dit jaar is dan ook ‘Ontdek Echt Utrecht tijdens de start van de Tour de France’. Afgelopen jaar kreeg de winnaar een totaal verzorgd weekendje weg in Utrecht met een privé-optreden in de Domtoren.

Pilot in België

Nieuw dit jaar is de inzet van de campagne in de regio Antwerpen. Uit een studie naar het dagbezoek aan Utrecht, welke Toerisme Utrecht onlangs heeft laten uitvoeren, blijkt dat ook vanuit de grensregio’s in Duitsland en België dagbezoeken naar Utrecht worden ondernomen. Deze aantallen zijn nog niet aanzienlijk. Met de Nederlandse campagne Echt Utrecht kunnen ook Belgen worden bereikt en getriggerd om Utrecht te bezoeken, bijvoorbeeld rondom de start van de Tour de France.

Comments are closed.