Lima meest bezochte stad van Latijns-Amerika

De MasterCard Global Destination Cities Index heeft Lima uitgeroepen als de meest bezochte stad van Latijns-Amerika. Ruim 5,1 miljoen internationale bezoekers bezochten de stad in 2014 en dat is niet voor niets; de hoofdstad van Peru heeft veel te bieden. Het bruisende nachtleven en de uitmuntende keuken maar ook de nodige culturele activiteiten zoals het bezoeken van kunstgaleries, kerken, parken en musea zijn populair.

De groene kust van Lima

De groene kust van Lima

Lima ongekend populair

Lima wordt door zowel toeristen als de zakelijke reizigers vaker dan ooit bezocht. De groei is goed terug te zien in het stijgende aantal hotelovernachtingen in de hoofdstad van Peru. Vandaag de dag hebben de hotels in het vijfsterren segment een bezettingsgraad van meer dan 80%, bij viersterren ligt deze op 85% en bij driesterren op 72%. “Deze cijfers zijn de hoogste in heel Latijns-Amerika. Dit is goed voor de lokale werkgelegenheid in de stad en wij verwachten dat deze trend doorzet de komende jaren”, zegt Carlos Canales, voorzitter van het Buró de Visitantes y Convenciones de Lima.

 

ZIE OOK: Food festival Mistura in Lima

 

Ranking

Volgens de laatste wereldranglijst, ingedeeld door ICCA, de International Congress and Convention Association, staat Lima qua bezoekers op de vierde plaats van heel Noord- en Zuid-Amerika. Hiermee verslaat Lima wereldsteden zoals Mexico City, New York City, Bogota en Panama.

Lima

Lima

 

 

Comments are closed.