Food festival Mistura in Lima

11 dagen, 200 restobars en 1000 en 1 heerlijke gerechten. Food festival Mistura in Lima is een begrip in Peru en ver daarbuiten. Het wordt van donderdag 4 tot en met zondag 14 september 2014 gehouden en je proeft er alles wat in de Peruaanse keuken op het menu staat.

Een combinatie van Spaans en Inca, met een Afrikaans sausje en een vleugje Aziatisch. Een mix dus, en dat is precies wat mistura betekent. Het festival wordt jaarlijks georganiseerd door APEGA, de Peruaanse gastronomievereniging, en is het belangrijkste culinaire evenement van Latijns-Amerika. Het aanbod is dan ook enorm; van klassiekers als ceviche tot meer exotische opties als gefrituurde cavia. Buen provecho!
logo-peru-verkeersbureau

Culinair Peru in de mix

Op culinair gebied is Peru even divers als het land groot is. Elke stad of regio heeft haar eigen plato tipico; de specialiteit die je eigenlijk niet mag missen. In Lima is dat bijvoorbeeld anticuchos, een gerecht met dungesneden runderhart, maar op Mistura wordt natuurlijk veel meer geserveerd dan alleen hoogstandjes uit eigen stad. Het festival richt zich op alles wat er in Peru op gastronomisch gebied te zien en te beleven valt. Van kleine biologische boerenbedrijven tot producenten van nationale drank pisco en van chefs tot voedingsexperts. Mistura is een feest voor alle zintuigen, waar lekker eten en gezond leven wordt gecombineerd met muziek en dans. In het hart van dat alles ligt de Gran Mercado, bomvol duurzaam geteelde producten vers van Pacha Mama, moeder aarde.
 
ZIE OOK: Zon, zee, strand en surfen in Peru
 
Omdat Peru qua landschappen ontzettend veel te bieden heeft, geldt hetzelfde voor producten. In de jungle wordt veel fruit gebruikt, op de hooglanden zijn aardappelen populair aan de kust komt veel verse vis op tafel. Maar waar je ook aanschuift, overal wordt de grootst mogelijke aandacht besteed aan kwaliteit en smaak. En gezondheid niet te vergeten, want de health hype is Peruanen op het lijf geschreven. Beroemde lokale chefs als Gastón Acurio en Virgilio Martinez hebben met hun culinaire kunsten de Peruviaanse keuken internationaal op de kaart gezet. In hun restaurants, in Lima en bergstad Arequipa, worden de sterren van de hemel gekookt. De Michelin-sterren wel te verstaan. Voor wie nog geen kennis heeft gemaakt met de Peruaanse keuken hoog tijd om dat eens te doen!
 

 

subtitel

Comments are closed.