Tentoonstelling Anton Corbijn: 1-2-3-4 wegens groot succes verlengd

Het Gemeentemuseum Den Haag en het Fotomuseum Den Haag feliciteren Anton Corbijn vandaag met zijn zestigste verjaardag én met de verlenging van zijn tentoonstelling 1-2-3-4 in het Fotomuseum. De nieuwe einddatum is 16 augustus 2015. Directeur Benno Tempel heeft hiertoe besloten wegens het grote succes van zowel 1-2-3-4 in het Fotomuseum als HOLLANDS DEEP in het Gemeentemuseum. In totaal kwamen al ruim 130.000 bezoekers de tentoonstellingen bewonderen. Voor het Fotomuseum is dit een record.

Nick Cave. Foto: Anton Corbijn

Nick Cave. Foto: Anton Corbijn

De tentoonstellingen werden, direct na de spectaculaire opening door Marlene Dumas en Nick Cave, zowel nationaal als internationaal zeer goed ontvangen. Zo brachten onder andere CNN, New York Times, Süddeutsche Zeitung, Le Monde en het Vlaamse dagblad De Morgen lovende reportages. Recensenten, kenners en het publiek zijn er allen van overtuigd dat de dubbeltentoonstelling een ‘must see’ is.

 

ZIE OOK: Een dagje Den Haag

 

Benno Tempel: “Het werk van Corbijn wordt omarmd door jong en oud. We zien dat de tentoonstellingen deels een nieuw publiek naar het museum trekken. Een groot deel van hen loopt na afloop van het bezoek toch nog even langs onze prachtige Mondriaans of topstukken van de Haagse School.”

 

 

Het Gemeentemuseum en het Fotomuseum van Den Haag organiseerden de dubbeltentoonstelling naar aanleiding van de zestigste verjaardag van Corbijn. De twee tentoonstellingen tonen het meest complete overzicht van zijn oeuvre tot nu toe en de musea brengen hiermee een bijzonder eerbetoon aan een van ’s werelds meest vooraanstaande portretfotografen.

In HOLLANDS DEEP, zijn ‘Best of’ zoals Corbijn zelf zegt, is te zien hoe hij zich in veertig jaar ontwikkelde van muziekliefhebber tot succesvol fotograaf en veelzijdig kunstenaar. Voor de tentoonstelling 1-2-3-4 die nu verlengd is, dook Corbijn voor één keer in zijn archief van muziekfoto’s en selecteerde hieruit bijna 400 foto’s van bands en solo muzikanten. De foto’s getuigen van de nauwe band die hij in veel gevallen met deze muzikanten had. Een groot deel van deze foto’s is nooit eerder te zien geweest. CNN over 1-2-3-4: “(…) if these music legends could climb down from the walls, they would form a line-up with no equivalent in any music festival we know of.” 1-2-3-4 is nog te zien t/m 16 augustus. Wie ook HOLLANDS DEEP wil zien heeft nog maar tot 21 juni de kans.

Comments are closed.